Anasayfa Haber Sosyal Medya Kendi Hukuku Sempozyumu Başlıyor

Sosyal Medya Kendi Hukuku Sempozyumu Başlıyor

Dijital evrimin halkaları hızla birbirine kenetleniyor

Sosyal Medya Hukuku Sempozyumu’nda sosyal medya mecralarında telif hakları ve reklamcılık, nefret söylemleri, bilgi güvenliğinin sağlanması gibi önemli konular masaya yatırılıyor…

Dijital evrimin halkaları hızla birbirine kenetleniyorSosyal Medya Hukuku Sempozyumu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinin yanı sıra, Türk Ceza Hukuku Derneği, İstanbul Barosu ve İktisadi Kalkınma Vakfı’nın işbirliği ile 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

İnternetin yaygınlaşması ile hayatımıza giren sosyal medya, giderek çoğalan ve çeşitlenen yeni mecraları ile bireylerin hayatında önemli değişiklikler getirdi. Medyanın içeriğini üretene ve izleyen ayırımını ortadan kaldıran sosyal medya araçları ile artık, yaratıcılığın ve yenilikçiliğin ön plana çıktığı yeni bir iletişim dünyası şekilleniyor. Bugün, gençler için Facebook-Twitter-Instagram gibi sosyal medya mecralarında aktif olarak yer almak, arkadaş çevresini genişletmenin ve popülerliğin anahtarı haline geldi. Benzer şekilde Linkedin-Google+ gibi mecralar ise iş hayatında bir network oluşturmanın en etkili yolu. Ancak belki de en önemlisi, sosyal medya ile gündeme ilişkin farklı kaynaklardan, sansürsüz, çok yönlü bilgi akışına anında ulaşabilmek ve kendi fikirlerinizi de aynı anda duyurabilmek. Bu açıdan, sosyal medya mecraları bireyin bilgilendirme hakkını işlevsel kılan kusursuz bir araç. Ama aynı zamanda her türlü sansür girişiminin de korkulu rüyası.

Kuşkusuz bu kadar farklı boyutları olan bu yeni medya mecrası, geleneksel hukuk sistemini de temelinden sarsıyor. Basın, yayın ve diğer iletişim araçlarını düzenleyen klasik hukuk normlarının sosyal medyanın yarattığı fırsatlar ve tehditler karşısında yeniden gözden geçirilmesi bir zorunluluk haline geliyor. İşte bu amaçla, belki de yeni ve bağımsız bir hukuk dalının ilk adımlarını oluşturan Sosyal Medya Hukuku Sempozyumu hayata geçiriliyor.

Sosyal medyanın bilgi toplumuna geçiş sürecindeki rolünden, özel hayatın gizliliği ve devlet sırrı kavramlarında yarattığı etkiye, sosyal medya mecralarında telif hakları ve reklamcılık konularından, sosyal medyanın karanlık yüzünü oluşturan nefret söylemleri ve benzeri suçların kovuşturulmasına ve bilgi güvenliğinin sağlanmasına kadar çok çeşitli sorunlar, konunun uzmanları tarafından farklı boyutlarıyla değerlendirilecek.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinin yanı sıra, Türk Ceza Hukuku Derneği, İstanbul Barosu ve İktisadi Kalkınma Vakfı’nın işbirliği ile 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul Sanayi Odası Konferans Salonu’nda hayata geçirilen Sosyal Medya Hukuku Sempozyumu, tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz.