Anasayfa Haber Firmalar İnatla Windows 8’e Geçmiyor

Firmalar İnatla Windows 8’e Geçmiyor

Firmalar Windows 7'den memnun.
Firmalar Windows 7'den memnun.
Firmalar Windows 7'den memnun.
Firmalar Windows 7’den memnun.

Microsoft’un baskılarına rağmen birçok firma Windows 7 kullanmaya devam ediyor.

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un Windows 8’den beklentisi fazlasıyla yüksek. Ancak müşterilerini olduğu kadar firmaları da yeni işletim sistemine geçirmekte sıkıntı yaşıyor.

Forrester Research adlı bir araştırma firmasının yaptığı analize göre firmaların %50’si halen 2009 ortasında çıkan Windows 7’i kullanıyor. Microsoft, firmalarla özel olarak irtibata geçmesine rağmen Windows 8’in yaygınlaşmasını sağlayamadı.

Asıl ilgi çekici konu ise profesyonel IT çalışanları Windows 7’den memnun olduklarını söylüyor. Hatta birçok firma Windows XP’den Windows 7’ye yeni yeni geçmeye başladı. 273 IT çalışanı üzerinde yapılan araştırmaya göre %2’si Windows XP’den Windows 8’e yükseltme yaparken, %69’u Windows 7’yi seçtiğini belirtti. Microsoft, kullanıcıların Windows XP’den vazgeçmesi için yazılıma olan desteğini 8 Nisan 2014’te çekeceğini de duyurdu.

2013 yılının Microsoft için özel olduğu bir gerçek. Yeni işletim sisteminin yanı sıra mobil cihazlara da yeni yönelme yaptı. Pazar payını yeni alanlarda genişletmeye çalıştı. Aslında bu durum Microsoft için tehlike çanlarının çaldığının resmidir. Windows 8’e bu kadar yüklenmesine rağmen eski sistemleri kullananlar üzerinde yaptığı baskı ters tepebilir.