Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Ünlü Tenisçi Galaxy S4’ü iPhone’dan Överse…

Ünlü Tenisçi Galaxy S4’ü iPhone’dan Överse…

David Ferrer
David Ferrer

Ünlü tenisçi David Ferrer, Samsung Galaxy S4’ü kazayla iPhone üzerinden övdü! İşte güldüren sosyal medya reklamı başarısızlığı…

David Ferrer
David Ferrer

Sosyal medya üzerinde ünlülere Tweet attırarak reklam yapmak günümüzün modalarından biri, ancak arada facialar da oluyor. Reklam mı, değil mi, planlı bir çalışma mı işte bunu sizin yorumunuza bırakalım ama Samsung’un başına gelen durum son derece komik.

Samsung’un yeni Galaxy S4 cep telefonu için de David Ferrer, Twitter üzerinden bir mesajla telefonu övdü. Övdü övmesine ama Tweet’in üzerinde “via Twitter for iPhone” yani “iPhone Twitter uygulaması aracılığıyla” çıkınca bu reklam başarısız oldu.

Marketing Fail: David Ferrer'in S4 övgüsü, iPhone üzerinden yapıldı
Marketing Fail: David Ferrer’in S4 övgüsü, iPhone üzerinden yapıldı

Ferrer, Twitter mesajında Samsung Galaxy S4 ile ne kadar mutlu olduğunu ve eğitiminde yardımcı olarak S Health özelliğini kullandığını söyledi. Ancak Ferrer yakalanan ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere doğruyu söylememiş, iPhone kullanmaya devam etmiş.

Mesajı hızla silen ve değiştiren Ferrer, hatasının dikkat çekmesini önleyemedi. Ferrer, sosyal medya facialarında ne ilk ne de son. Daha önce de başka ünlüler, farklı markaların ürünlerini, farklı cihazlar üzerinden övdü ya da kullanmadıkları ürünler üzerinden o ürünlerle ilgili şikayetlerde bulundu.

Önemli Soru:
Sizce ünlülerden kaçı gerçekten reklamını yaptıkları ürünleri severek kullanıyor? Ünlülerin Twitter hesaplarındaki tanıtımlar ne kadar güvenilir?

Dipnot:
Samsung, Ferrer’in yer aldığı Mutua Madrid Open Tennis Tournament’ın resmi sponsorudur.
Technopat’ın Galaxy S4 incelemesi için tıklayın…