Anasayfa Makale Pratik Arkadaşlarınız Facebook Hesabınızı Kurtarabilir

Arkadaşlarınız Facebook Hesabınızı Kurtarabilir

Hesabınızın kilidini açamamaktan artık korkmayın! Facebook’un bu yeni uygulaması sayesinde arkadaşlarınız hesabınızı kurtarmanıza yardım edebilir.

Facebook hesabi kilitlenmesi

Facebook, geçtiğimiz günlerde kilitlenen hesapları kurtarmaya yönelik yeni bir kurtarma aşaması getirerek kullanıcılara kolaylık sağladı. Artık arkadaşlarınız sayesinde hesabınızı kurtarabilirsiniz.

“Güvenilir bağlantılar sayenizde kim olduğunuzu kanıtlamak için ne güvenlik sorunuzun cevabını hatırlamanıza, ne de uzun formlar doldurmanıza gerek kalmıyor.” diyen Facebook, blogundaki yazıya şöyle devam etti:
“Arkadaşlarızdan yardım alarak hesabınızı geri getirebilirsiniz.”

İnsanlar Facebook’un güvenlik ayarlarını kullanarak oluşturabileceği, güvendikleri kişileri atabileceği listedekiler sayesinde hesaplarını açabilecekler. Hesabın kilidinin kalkması için listede bulunan üç kişiden güvenlik kodlarına ihtiyaç duyulacak.

Facebook, güvenlik blogundaki yazıyı aşağıdaki cümlelerle sonlandırdı:
“Güvendiğiniz kişileri ayarladıktan sonra Facebook’a girişte sorun yaşarsanız bu liste, sisteme girebilmeniz için yardım seçeneklerinden biri olarak gösterilecektir.”
“Tek yapmanız gereken listedeki kişilere bir şekilde ulaşıp hesabınız için yardıma ihtiyacınız olduğunu söylemek olacaktır.”