Anasayfa Haber Adil Kullanım Kotası Artıyor

Adil Kullanım Kotası Artıyor

BTK onayladı, Adil Kullanım Kotası’nın üst limiti artık 200 GB olacak!

100 Mbit hıza 50 GB kota konulmasına tepki gösteren kullanıcılar sonunda seslerini Türk Telekom‘a duyurmayı başardılar. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yeni tariflerini sunan Türk Telekom, kotanın üst limitini 200 GB’a çıkardı.

Yeni Kota

Türk Telekom’un İnternet Servis Sağlayıcı’lara sunduğu yeni tabloya göre 8 Mbit limitsiz bağlantının eskiden 100 GB olan Adil Kullanım Noktası artık 200 GB olacak. 16 Mbit tarifeye ise  50, 75, 100 ve 200 GB AKN seçenekleri ekleniyor. Daha önceden yürülükte olan 16 Mbit hıza 5 GB kota sunan tarife ise yeni düzenleme ile komple kaldırılıyor.

Kotalar artıyor fakat fiyatlarda herhangi bir değişiklik yok. Ayrıca halen tamamen kotasız ve yüksek hızlı bir tarifenin olmadığını görüyoruz. Rekabetin artması ile birlikte kota ve hızların daha da iyileşmesini umuyoruz.

 

15 Yorumlar

  1. O aylık ücretler ne oluyor? TTNET’in verdiği ücretler tablodakilden daha fazla da. Mesela ben 8 mbps hız ve 50 GB AKK’ye 63 lira ödüyorum. Aldığım hız? 1 mbps. Ayrıca mb/s ve mbps farkını (8 mbps=1 mb/s) biliyorum.

  2. daha devreye girdimi bilmiyorum ancak şu var ki devreye girdiyse süper online devreye almamış gibi duruyor sanki hızımı düşürdüler neredeyse burayı zor açıyorum

  3. hızım düştü biraz önce süper onlineyi aradım adil kullanımı geçmemişsin dedi arttırdılar ancak şu da var ki sordum adil kullanım noktalarında bir artık olmuş btk artış yapmış düzenleme dedim hazır dedi eğer olsa bilgilendirilirsiniz dedi bir de eski kullanıcılar bundan faydalanmıyor dedi yani eski kullanıcı olarak bana bu yeni nimet ten tatdırmayacaklar anlaşılan o ki

  4. alt yorumda da dediğim gibi hızım düştü neyse modemi aç kapa bilgisayarı aç kapa falan derken iyice internet girilmez oldu yapamadım aradım süper onlineyi adil kullanım kotasını bile aşmamışım daha onu öğrendim bir kaç işlem yaptı hız düzeldi dedi bir kontrol edin dedi hızım kontrol ettim neyse 5-6.50 mbps yi gösteriyordu hız testi bir de sordum btk dedim adil kullanım kotalarında bir düzenleme yapmış uygulanmaya başladı mı ne zaman başlayacak falan yok dedi eğer öyle bir uygulama olsa haber veririz size dedi bir de benim adil nokta 50 gb mış onu da sordum tabiyi ki ve şunu da söyledi siz böyle sözleşme imzaladınız dedi sizin ki değişmez dedi eğer siz de eski kullanıcıysanız pek ümitlenmeyin bence

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version