Anasayfa Haber Google Zeplinleri Afrika ve Asya’yı Dolaşacak

Google Zeplinleri Afrika ve Asya’yı Dolaşacak

Google Zeplinleri, Afrika ve Asya'ya internet bağlantısı sağlayacak.
Google Zeplinleri, Afrika ve Asya'ya internet bağlantısı sağlayacak.
Google Zeplinleri, Afrika ve Asya'ya internet bağlantısı sağlayacak.
Google Zeplinleri, Afrika ve Asya’ya internet bağlantısı sağlayacak.

Google, Afrika ve Asya kıtasına WiFi bağlantısı sağlamak için Zeplin projesi başlatıyor.

Arama motoru devi kendini farklı bir alanda duyurmak için kolları sıvamaya hazırlanıyor. Google, Afrika ve Asya’da internet bağlantısının çekmediği yerlere hava balonları ve zeplin göndermeyi planlıyor. Bu hava araçlarıyla internetsiz alanlara WiFi bağlantısı sağlanacak.

Google’ın kendi finanse edeceği projeye göre Afrika’nın çöl bölgelerinde ve güneydoğu Asya’da milyarlarca insan internete bağlanabilecek. Yüz kilometrelerce alana sağlanacak WiFi için geleneksel bağlantı yapısı bahsi geçen hava yapıtları içerisine inşaa edilecek.

Google ayrıca bunu telekomünikasyon uydularıyla da yapmayı planlıyor. Ancak hava balonları ve zeplinlere daha sıcak bakıyor. Diğer yandan Google lobicileri çevre ülkelerde saha araştırması yapıyor. Hava yolunu kullanacağı ülke için WiFi bağlantısı yanı sıra Televizyon yayınları yapmayı da teklif edecek.

Güney Afrika, Cape Town için şimdiden ufak çalışmaların başlandığı haberi de verildi. Ülkedeki okullar için yayın sinyali ve WiFi bağlantısı verilmesi düşünülüyor. Ancak halen kesin bir karar yok.

Google, resmi blog sayfasında “İyi hazırlanmış, düşük bütçeli bir bağlantı sayesinde telekomünikasyon yapısı açısından zayıf kalan ülkelere ve alanlara geniş bantlı yayın yapılacak” açıklamasına yer verdi.