Anasayfa Haber Galaxy Tab 3 Atom İşlemci İle Geliyor

Galaxy Tab 3 Atom İşlemci İle Geliyor

Samsung'un yeni tableti Atom işlemci kullanıyor fakat ekran çözünürlüğü halen tatmin edici değil.

Samsung’un yeni tableti Galaxy Tab 3, Intel’in Atom işlemcisini kullanarak şaşırtıyor.

Samsung’un kendi Exynos işlemcisi, Qualcomm ve Nvidia’nın yine kendi tablet işlemcileri ve Media Tek’in de günden güne büyüdüğü bir dönemde Galaxy Tab 3’te Intel Atom Z2560 işlemci olacağını kimse tahmin edemezdi. Haftalar önce ilk söylentiler ortaya çıkmış ve geçen hafta da bunlar doğrulanmıştı. Şimdi ise tablet artık resmi.

Galaxy Tab 2, çok güçlü bir ürün değildi. Sahip olduğu modası geçmiş TI OMAP 4430 1GHz dual core işlemciye nazaran  Atom Z2560, geçen yıl çıkan ürüne göre oldukça yenilenmiş bir teklif. Samsung, resmi olarak ürünün çift çekirdeğe sahip olacağını duyurdu. Bu sabah ise Intel, Galaxy Tab 10.1’in içindeki işlemcinin Atom Z2560 olduğunu onayladı. İşlemci 1.6 GHz hızında ve Android 4.2 ile beraber çalışacak.

Atom Z2560, 1.6 GHz hızında çalışan 32nm bir işlemci ve aynı zamanda 4 adet sanal işlem birimine sahip. Galaxy Tab 3 Intel’in XMM 6262 3G modem çözümü ya da 7160 4G LTE ile gelecek. Elbette, 3G/4G sürümleri normal Wi-Fi’a  göre daha pahalı olacaktır fakat Samsung bu konuda herhangi bir bilgi vermedi henüz.

Galaxy Tab 3’ün Mini sürümleri ise, 8 ve 7 inç olarak gelecek ve ikisi de Samsung’un kendi işlemcilerini kullanacak.

Bu ay sonunda piyasada olması beklenen tablet, uygun bir fiyatla beraber ilgi çekici bir ürün olabilir. Fakat Samsung’un vasat donanımları yüksek fiyatlarla satışa sunup, tonlarca parayı pazarlamaya döktüğü bilinen bir gerçek. Bu özellikle firmanın tabletleri için aşikar bir durum. Ayrıca Galaxy 3’ün bir özelliği de 1280×800 ekranı ki bu da her halükarda eski bir teknoloji gibi gözükmekte.
Samsung'un yeni tableti Atom işlemci kullanıyor fakat ekran çözünürlüğü halen tatmin edici değil.
Samsung’un yeni tableti Atom işlemci kullanıyor fakat ekran çözünürlüğü halen tatmin edici değil.