Anasayfa Haber Nvidia, Araç İçi Eğlence Sistemlerinden Bahsetti

Nvidia, Araç İçi Eğlence Sistemlerinden Bahsetti

Nvidia

lamborghini-veneno-02

Nvidia, bu sene araç içi eğlence sistemleri üzerinden kazandığı paradan memnun görünüyor.

Nvidia’nın CEO’su Jen-Hsun Huang, Tegra hakkında konuştu. Jen-Hsun Huang, şirketinin araç içi eğlence sistemleri ve yeni oyun konsolu Shield konusunda çok büyük umutlara sahip olduğunu vurguladı.

Birkaç hafta önce Nvidia Tegra 4 tabanlı Shield oyun konsolunun gidişatı konusunda Jen-Hsun Huang, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtmişti.

İnsanların konsola karşı duydukları ilgiyi muhteşem bulan Jen-Hsun Huang, konsolu istedikleri gibi satabilirlerse kendileri için daha iyi olacağını belirtti. Fakat ana fikirlerinin bu olmadığını söyleyen Jen-Hsun Huang, onlar için asıl önemli olanın Android ve Tegra’ya daha gelişmiş oyunlar kazandırmak olduğunu vurguladı ve bunun gelecekte Nvidia tabanlı tablet ve telefonlar için gayet iyi bir referans olacağını da belirtti.

Huang, ayrıca Nvidia’nın araba eğlence sistemlerinden kazandığı gelirin her yıl iki kat arttığını ve şuan 100 milyon dolar’da seyrettiğini söyledi. Ayrıca Huang arabadaki eğlence sistemlerinden elde ettikleri gelirlerin yakın zamanda 1 milyon doları göreceğini düşünüyor. Her ne kadar etkileyici bir rakam gibi gözükse de, piyasada tek işlemci üreten firmanın Nvidia olmadığını unutmamakta fayda var.

Ucuz arabalar hakkında maalesef gelişen bir şey yok. Yani eğlence sistemleriyle beraber gelmiyorlar. Fakat Huang’ın söyledikleri gerçekleşirse, birkaç yıl içinde giriş seviyesi arabalarda dahi bu sistemleri görebileceğiz.