Anasayfa Haber Google, Çocuk İstismarını Önlemek için 5 Milyon Dolar Harcadı

Google, Çocuk İstismarını Önlemek için 5 Milyon Dolar Harcadı

İnternetin birçok karanlık köşesi var ve maalesef çocuk istismarı videoları da bunlardan biri. Google, bunun önüne geçmek için yatırım yapıyor…

İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından çocuk istismarı videolarının önüne geçmek için yeterince şey yapmadığı konusunda eleştirilen Google, geçtiğimiz günlerde çocuk istismarıyla savaşmak için 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Google, bunun 2 milyon dolarlık kısmını daha etkili araçlar geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla Çocuk Koruma Teknoloji Vakfı’na harcadı.

Paranın kalan kısmını da Birleşik Devletler, Kanada, Avrupa, Avustralya ve Latin Amerika’da bulunan çocukları istismara karşı korumak için kurulmuş dernek ve vakıflara bağışlayan Google, 2008’den bu yana çocuk istismarı yapan veya teşvik eden içerikleri görüp, NCMEC gibi organizasyonlara bildiriyor.

Google tabii ki bu yolda yalnız değil. Kendi PhotoDNA teknolojisini kullanarak uygunsuz görüntüleri etiketleyen Microsoft’un bu teknolojisini Facebook da 2011’den bu yana kullanıyor. Bu haftanın sonlarında Google, Yahoo, Twitter, Microsoft ve Facebook’tan temsilciler ile bilikte birkaç telekom firması bu konuyu tartışmak üzere Birleşik Krallık Kültür Bakanlığı’nda buluşacak.