Anasayfa Haber Suudi Arabistan WhatsApp’ı Bitirmeye Hazırlanıyor

Suudi Arabistan WhatsApp’ı Bitirmeye Hazırlanıyor

WhatsApp'tan gelen spam mesajlara dikkat edin!
WhatsApp'tan gelen spam mesajlara dikkat edin!
Suudi Arabistan, önümüzdeki ay WhatsApp'ı yasaklayacak.
Suudi Arabistan, önümüzdeki ay WhatsApp’ı yasaklayacak.

Arap hükümeti, Viber’ın ardından gözünü WhatsApp ve Skype’a dikti.

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan hükümeti, net açıklamalar yapmadan Viber’ı yasaklamıştı. Hükümet şimdi de WhatsApp ve Skype gibi geniş kitlelere ulaşabilen uygulamaları bitirmek için çalışmalara başladı.

Suudi Arabistan, Nisan ayında Skype, WhatsApp ve Viber gibi uygulamaların yasalarla uyuşmadığını gerekçe gösterip, kapatmayı amaçladıklarını açıklamıştı. Halkın ve yurtdışındaki basının dikkatini çeken bu haber üzerine hükümet, planlarını bir süre ertelemek zorunda kalmıştı.

Müslüman dünyası tarafından kutsal kabul edilen Ramazan ayı öncesi ve sırasında bu uygulamalar birbir ortadan kaldırılacak. Teknoloji ve İletişim Komisyonu başkanı Abdullah Al-Darrab, aylar önce hükümetin yaptığı açıklamayı yineledi. Bu tarz uygulamaların, yerel operatörlere zarar verdiğini savunan Al-Darrab, WhatsApp’ın kapatılması için çalışmaların hızla sürdüğünü de açıkladı. Hatta, WhatsApp’ın 9 Temmuz’da tüm ülke genelinde yasaklanacağını belirtti.

Hükümetin, merkezleri yurtdışında olan bu firmalarla özel anlaşmalar yapamıyor. Kişisel bilgiler, konuşma metinleri gizlilik sözleşmesi gereği hükümetle paylaşılmıyor. Suudi Arabistan da erişemediği uygulamaları yasaklıyor.