Anasayfa Haber Peer 2 Peer WiFi Network Geliyor

Peer 2 Peer WiFi Network Geliyor

comcast-wifi-tüm-sehir

Bütün şehre Wi-Fi yani kablosuz internet vermek artık çok daha ucuz ve kolay olacak. İşte Peer 2 Peer mantığına yakın WiFi projesi…

Amerikan kablo şirketi Comcast, Router’ların iki tür Wi-Fi sinyali sağlamasını istiyor. Bunlardan biri özel ev müşterilerinin bağlanacağı sinyal, diğeri ise bundan ayrı olarak herkesin kolayca ulaşabileceği Xfinity markalı Wi-Fi sinyali. Bu bağlamda kullanıcılarının Router’larını değiştirilmesi ya da modifiye edilmesi gerekiyo.

Bu yöntem sayesinde her Comcast kullanıcısı birer sinyal dağıtan merkez haline dönüşüyor. Bu şekilde Wi-Fi sinyaller şehrin her köşesinden erişilebilir olacak. Şu an bu sistem yaklaşık 100.000 Comcast müşterisi ile test ediliyor.

Elbette bu sistemi deneyen bir tek Comcast değil. İspanyol bir şirket olan Fon da Wireless Router’ları, Amerika ya da başka bir ülkede bu amaçla kullanılabilir hale getirmeye çalışıyor.

50 Dolara satılan Router’lar hem özel, hem de herkes için açık iki farklı Wi-Fi sinyali verebilecek. Yani Fon’dan sadece ev kullanımı için alınan bir Router, zamanla diğer Fon Router’lar ile etkileşime geçerek, internet erişimini dünyanın her yerinde mümkün kılacak.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version