Anasayfa Mobil Google Android Oyun Konsolu Üzerinde mi Çalışıyor?

Google Android Oyun Konsolu Üzerinde mi Çalışıyor?

Google, kendi başına konsol piyasasına giriş yapacak mı?
Google, kendi başına konsol piyasasına giriş yapacak mı?
Google, kendi başına konsol piyasasına giriş yapacak mı?
Google, kendi başına konsol piyasasına giriş yapacak mı?

Google ürün yelpazesini genişletmek ve Apple ile olan yarışı kızıştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

PlayStation 4 ve Xbox One’ın duyurusu oyun dünyası tarafından merakla izlenmişti. Ancak tabakanın belirli bir kısmını oluşturan bağımsız takipçiler için Ouya, GameStick, Piston ya da Nvidia Shield gibi duyurular da çok önemliydi. Bunlardan birkaçı Android işletim sistemiyle çalışan yeni nesil oyun konsolları.

Google, üzerinde çalıştığı işletim sisteminden oldukça memnun. Gelecek yıllarda Android işletim sistemini sadece telefon ve tabletlerde görmeyeceğimiz kesin. Şimdiden birçok Android tabanlı bilgisayarlar piyasaya sürülmeye başlandı. Android konusunda yelpazenin genişlemesi, bir soruyu akıllara getiriyor: Firma kendi emeğiyle ortaya çıkacak bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor olabilir mi?

Wall Street Journal’de çıkan habere göre Google bu yıl sonuna doğru büyük bir atılım yapmayı planlıyor. Açıklamaya göre Google, Android tabanlı yeni bir oyun konsolu ve akıllı saat üzerinde çalışıyor. Pazarın durumuna göre bu iki üründen birini yakın bir tarih içerisinde duyabiliriz. Son dönemdeki oyun konsolları çılgınlığı hesaba katıldığında, kartımızı konsoldan yana kullanmayı tercih ediyoruz.

iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları, Apple TV aracılığıyla televizyonlarında oyun oynayabiliyorlar. Tek sıkıntılı yanı, Apple TV’nin içerisinde oyun bulunmaması. Yani her türlü sıkı bir Apple müşterisi olmanız gerekiyor.

Google, hatırlarsanız uygulama sitesinde de değişikliğe gitmişti. Daha basit ve akıcı arayüzü sayesinde uygulamalara ulaşmak kolaylaştırılmıştı. Bunun Android tabanlı oyun konsolu öncesinde yapılan bir altyapı çalışması olduğu düşünülüyor. Öte yandan Google+ Games alanı 30 Haziran’dan itibaren kapatılacak. Google’ın, Google Play servisi üzerinden oyun uygulamalarına odaklanmak istediğini çıkarabiliriz. Çünkü SDK desteği ve Google Play platformu sayesinde Android için birçok oyun geliştirilmesine de olanak sağlanıyor.

Google sözcüleri bu söylentilere karşılık bir açıklama yapmadı. Piyasada şu an Android desteğini arkasına almış birçok konsol var. Bu sayı giderek de artıyor. Google, kendisine ait olanı başkalarına kaptırmak istemeyeceğinden ötürü; yakın bir tarih içerisinde bu habere ilişkin birincil ağızdan yapılmış açıklamaları duyabiliriz.