Anasayfa Haber Google Reader Kapandı!

Google Reader Kapandı!

Google'ın 8 yıllık servisi bugün itibariyle kapatıldı.
Google'ın 8 yıllık servisi bugün itibariyle kapatıldı.
Google'ın 8 yıllık servisi bugün itibariyle kapatıldı.
Google’ın 8 yıllık servisi bugün itibariyle kapatıldı.

Google’ın servislerinden biri daha firma kararıyla kapatıldı.

2005 yılında web trafiğini kontrol etmek amacıyla geliştirilen Google Reader, kapatıldı. 8 yıllık kullanım süresinin ardından birçok kullanıcı bu haberden hoşnut kalmadı. Çünkü bu süreç içerisinde Google Reader birçok platforma entegre edilmişti. Az sayıda takipçisi olmasına karşın gene de kullanılan bir servisti.

2005 yılında Google Reader yayınlanırken firma “İnternet üzerindeki bilgi akışı gittikçe artıyor. Google Reader size ilgilendiğiniz konuları organize etmeniz için yardıma geliyor. Sevdiğiniz alanları sürekli takip etmek yerine, Google Reader bunu sizin için yapacak” sözlerine yer vermişti. Yani aslında Google yeni servisine fazlasıyla güveniyordu.

Ancak mobil platformların ve diğer sosyal medya unsurlarının gelişmesiyle Google Reader arka planda kalmaya başlamıştı. Başta Facebook ve Twitter, Google Reader’a ağır darbeler indirmişti. Google Reader, 2011 yılında yeni bir güncelleme ile Google+ hesaplarına da entegre edilebiliyordu. Ancak bu da servisin son çırpınışlarıydı.

Şu an Google Reader’a bir alternatif arıyorsanız piyasada 3 tane kaliteli servis mevcut. Feedly, AOL Reader ve yeni duyurulan Digg Reader. Digg, Temmuz ayı içerisinde yeni servisleri için bir Android uygulama sözü bile verdi. Facebook’un da bu alanda bir atılım gerçekleştireceğine inanılıyor.