Anasayfa Haber MSN TV Kapanıyor

MSN TV Kapanıyor

MSN TV donanım seti

msn tv

Microsoft’un, “Internet’i TV’lere getirme” projesi olan MSN TV’nin servis hayatı kısa bir süre sonra son bulacak.

2001 yılında servis hayatına başlayan MSN TV, takvimler 30 Ekim 2013’ü gösterdiğinde kapatılacak. Microsoft bugün servis abonelerinin, 30 Ekim tarihinden önce neler yapması gerektiğinin anlatan bir SSS sayfası açmış durumda. Servis aboneleri bu sayfadan daha detaylı bilgilere ulaşabilecek.

MSN TV Tarihi

Aslında MSN TV’nin geçmişi 2001’den de öncesine dayanıyor. Tabi farklı bir isimle. 1995 yılında Steve Perlman tarafından WebTV adıyla tanıtılan bu servis, 1996 yılında Sony ve Philips tarafından piyasaya sürüldü. Günümüzde set-üstü kutu olarak da bilinen bu cihazlar basit bir şekilde kullanıcılara TVlerinden Internet erişimi ve e-mail kontrolü gibi ayrıcalıklar tanıdı.

1997 yılında WebTV servisi, Microsoft tarafından 425 Milyon Dolarlık bir fiyata satın alındı ve o tarihte MSN TV’nin temeli atıldı. 2001 yılında servisin adı MSN TV olarak değiştirildi ve Microsoft kendi set-üstü kutu cihazlarını satışa sundu. Aylık ödeme sistemine sahip olan MSN TV kısa sürede popülaritesini arttırdı. Cihazın getirdiği başarıdan memnun kalan Microsoft, 2004 yılında MSN TV2 adıyla yeni bir donanım seti piyasaya sürdü. Ancak zamanlamanın neredeyse Xbox 360’ın çıkışıyla çakışması ve Xbox LIVE! servisinin MSN TV’nin yavaş yavaş yerini almasıyla ikinci cihaz yeteri ilgiyi görmedi.

O yıllarda Xbox LIVE! servisine odaklanmayı seçen Microsoft, MSN TV donanım satışını durdurdu ancak hali hazırdaki abonelere sunulan hizmetlere devam etti. Son zamanlarda Smart TV’lerin yaygınlaşması ve Microsoft’tan yeterli ilgiyi görememesi nedeniyle MSN TV servisi kullanıcıları büyük bir düşüş yaşadı. Birkaç ay sonra da MSN TV, tarihin tozlu sayfalarına gömülmek üzere kapatılacak.

MSN TV donanım seti
MSN TV donanım seti