Anasayfa Haber WoW’da Oyun İçi Gerçek Para Kullanımı Başlıyor

WoW’da Oyun İçi Gerçek Para Kullanımı Başlıyor

World-of-warcraft

Blizzard, oyun içi gerçek para kullanmasını sağlayacak olan sistemin betasına başladı.

Dünyanın en köklü ve en çok oyuncusu bulunan MMORPGlerinden biri olan World of Warcraft’ta yeni bir dönem başlıyor. Battle.net forumlarından yapılan duyuruya göre 85. seviye ve üstü WoW oyuncuları bu yeni sistemin beta aşamasına katılabilecek.

Bu sistemden önce, oyun dışı 3. parti gruplar tarafından eşya, altın, pet ve binek satımı yapılıyordu. Blizzard biraz da bu konuyu kontrol altına almak için paralı satışa geçmek istiyor olabilir. Yeni sistemle birlikte oyun içi mağazalardan gerçek parayla eşyalar satın alabilecek.

Henüz beta aşamasında olan bu yeni sistem şu an sadece The Enduring Elixir of Wisdom iksirinde çalışıyor. Bu iksir, yaratık öldürme gelen tecrübe puanını %100 oranında arttırıyor. Zarhym kullanıcı adına sahip Blizzard Topluluk Yöneticisi, ilerleyen zamanlarda daha fazla eşyanın gerçek parayla satışa çıkarılacağını ve Blizzard’ın bu sistemi daha da yaymayı düşündüğünü belirtti.

Bu yeni sistemin, Blizzard tarafından, sürekli azalan oyuncu kitlesini kurtarmak amacıyla tasarlandığı düşünülüyor. Firma tarafından açıklanan istatistiklere göre 2013’ün ilk 3 ayında 1.3 milyon WoW oyuncusu oyunu bırakmıştı.