Anasayfa Haber Boeing 787 Korkuttu!

Boeing 787 Korkuttu!

Boeing 787'de çıkan yangın hem firmayı hem de yolcuları korkuttu!
Boeing 787'de çıkan yangın hem firmayı hem de yolcuları korkuttu!
Boeing 787'de çıkan yangın hem firmayı hem de yolcuları korkuttu!
Boeing 787’de çıkan yangın hem firmayı hem de yolcuları korkuttu!

Boeing 787’nin talihsiz başına gene işler açıldı.

Batarya problemi nedeniye Londra’ya acil iniş yapan Boeing 787’nin iç aksamında çıkan yangın, herkesi korkuttu. Federal Havacılık Kurulu’nun aldığı karara göre Etiyopya Havayollarına bağlı uçağa bir süreline havalanma yasağı getirildi.

Londra’daki Heathrow Hava Limanı’na inen uçak, havadayken batarya problemi ile karşılaşmıştı. Bakım için iniş yapan uçağın iç aksamında yangın çıktığı sırada, içeride yolcu bulunmaması sevindirdi. Ortaya çıkan görüntülerde, uçağın dışında herhangi bir iz görülmemesine karşın iç aksamının ağır hasar aldığı belirlendi.

Yangının çıkma sebebi henüz tespit edilemedi. Yukarıda da belirtiğimiz üzere Federal Havacılık Kurulu’nun kararıyla göre Boeing 787 bir süre havalanamayacak. Yaşanan problemin diğer uçaklarda da yaşanabileceği korkusu yüzünden araştırmalar son süratla devam ediyor.

Boeing 787, firma tarafından 2007 yılında üretilmişti. Büyük ve komplike yapısı itibariyle, uçakların her 12 yılda bir ağır bakımdan geçmesi kararlaştırılmıştı. Ancak 787’ler daha 6. yılını doldurmadan bu tarz problemler vermesi, firmayı endişeye düşürdü.

http://youtu.be/_LOrlG9WtW0