Anasayfa Haber Sapphire’den Su Soğutmalı Yeni HD 7990

Sapphire’den Su Soğutmalı Yeni HD 7990

HD7990Atomic1Sapphire’in yeni HD 7990 Atomic modeli, çift çekirdekli yapısı ve su soğutma sistemiyle dikkat çekiyor.

Sapphire’in yeni HD 7990 Atomic ekran kartı Computex sırasında ortaya çıkmıştı. Şu an karta ilişkin ilk görüntülere sahibiz. Buna istinaden devre kartının tamamen soğutma üzerine tasarlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha önce de bu tarz kartlarda gördüğümüz gibi iki adet 28nm Tahiti XT2 GPU ile beraber 6GB GDDR5 belleğe sahip.

Sapphire’in geliştirdiği 12 katman devre kartı üzerindeki 18 fazlı VRM ise ihtiyaç duyduğu gücü üç adet 8 pin PCI-E güç bağlantı soketinden karşılıyor. Ayrıca kartın köprü yongası ise PLX PEX8747 PCI-Express gen 3.0 x48. Her Tahiti GPU Vcc için 6+2+1- faz sağlanıyor. VDDCI ve MVDD olmak üzere her GPU için iki ayar bulunacak. Teknik detaylar konusunda son olarak ürün altı adet mini-DisplayPort çıkışına sahip. Bu çıkışlar HD 7900 serisi herhangi bir GPU için CrossFireX olanağı tanıyacak.

Fotoğraflara baktığımızda da ürünün su ile soğutulacağını rahatlıkla anlayabiliyoruz. Soğutucu tamamen su soğutma tabanlı olup, 240mm radyatöre sahip olacak. Bu radyatörler de 120mm iki adet 1200RPM’de çalışacak fanlar sayesinde soğutulacak. Soğutma sisteminin parçası olan devir daim yaptıran pompayı da unutmamak gerek.

Ürün hakkında birçok detaya sahip olmamıza rağmen maalesef kartın saat hızları, fiyatı ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

HD7990Atomic2