Anasayfa Haber Kinect İşaret Dilini Algılayabilecek

Kinect İşaret Dilini Algılayabilecek

kinect-xbox-360

Microsoft, Kinect’in kullanım alanını oyunlarla sınırlı tutmamak konusunda kararlı.

Günümüzde konuşma engelli insanların sayısı maalesef  küçük bir boyutta değil. Konuşamayan insanların birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları işaret dili ise henüz yeterince yaygın değil. Microsoft ise bu soruna Kinect ile çözüm bulabileceğine inanıyor.

Bugün resmi olarak Microsoft tarafından duyurulduğu üzere, Microsoft’un Asya bölgesi araştırmaları, Kinect’in bir çeşit işaret dili tercümanı olarak kullanılması yönünde yoğunlaşmış durumda. Çin’in Bilim ve Teknoloji Akademisi ile ortak yürütülen proje yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı.

Kinect’in donanımına uygun bir şekilde hazırlanan yeni yazılım, cihazın işaret dillerini anlamasına olanak sağlıyor. Geliştirilen yazılım, çeviri ve iletişim modu olarak iki parçaya ayrılıyor. Çeviri modunda vücut hareketleri, ses veya metin olarak tercüme edilirken; iletişim modunda kelime ve cümlelerin işaret dilindeki karşılıkları kullanıcılara öğretiliyor.

Resmi açıklamaya göre bu yeni yazılım, şimdilik sadece ABD’de kullanılan işaret dilini destekliyor. Microsoft yetkilileri ise yazılımın dil seçeneklerinin zamanla artacağının garantisini verdi.