Anasayfa Haber Apple’ın Yeni Telefonunun Boyutları Ne Olacak?

Apple’ın Yeni Telefonunun Boyutları Ne Olacak?

Apple yeni telefonlarının boyutlarına karar vermekte zorlanıyor.
Apple yeni telefonlarının boyutlarına karar vermekte zorlanıyor.
Apple yeni telefonlarının boyutlarına karar vermekte zorlanıyor.
Apple yeni telefonlarının boyutlarına karar vermekte zorlanıyor.

iPhone Lite detayları netlik kazandı kazanmasına ama, Apple büyük ekranlı telefon yapmayı da planlıyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Çin menşeili haberlere göre Apple’ın iki yeni iPhone üzerinde çalıştığı açıklanmıştı. Lite serisinin ilk telefonları iPhone Zenvo ve iPhone Zagato/Bertone hakkında detaylı paylaşımlar yapılmıştı.

Sızdırılan haberlere göre iki telefonunda 4-inçlik ufak ekranı olacak. Zenvo modeli çift çekirdekli işlemciye ve 1 GB RAM’e sahip olacak. Zagato/Bertone’un ise adı açıklanmayan H6P adındaki bir işlemcisi var. Bu telefonun TDD-LTE desteği de bulunacak.

Apple’ın bu tarz sızıntı haberlere ne kadar temkinli yaklaştığını herkes biliyor. Firma tarafından henüz açıklanmış bir detay yok. Ancak Apple’ın 2013 sonu itibariyle mobil pazarında büyük bir hamle yapacağına inanılıyor. Peki Apple bu hamleyi, küçük ekranlı telefonlarla mı yapacak yoksa büyük ekranlı telefonlarla mı?

Son yıllarda büyük ekrana sahip mobil cihazlar ilgi çekiyor. Tabi kullanışlı olması şartıyla. Bu konuda Lumia serisi ve Xperia serisi başarılı bir yükseliş gösteriyor. Apple’ın da bu pazarda pay almak isteyeceği düşünülüyor.

Bunu da şurada çıkarıyoruz: Apple, Asya’daki üreticilerinden büyük ekranlı iPhone ve iPad prototipleri istiyor. Konu hakkında çok fazla bilgi olmamasına karşın, Apple’ın gizliden gizliye bir işler çevirdiği kesin.

Geçtiğimiz aylarda gelişen bu süreçte Apple’ın 4-inç ile 13-inç arasında telefon tasarımlarını incelediği söyleniyor. Şu an piyasada bulunan iPhone 5’in 4-inçlik, iPad’in ise 9.7-inçlik ekranı var. Firma belki de Lite telefonlardan vazgeçip büyük boyutlarda ürünlere yönelebilir.