Anasayfa Haber Android 4.3 Jelly Bean 4K Desteği Sağlayacak

Android 4.3 Jelly Bean 4K Desteği Sağlayacak

Android 4.3, 4K desteği sağlayacak.
Android 4.3, 4K desteği sağlayacak.
Android 4.3, 4K desteği sağlayacak.
Android 4.3, 4K desteği sağlayacak.

Android’in yeni sürümü kabına sığmıyor.

Android işletim sistemi birçok çözünürlüğü destekliyor. Tabletlerden tutun da, akıllı saatlere kadar tüm çözünürlüklerde Android desteğini görmek mümkün. Hatta Nexus 10’un devasa ekranında Retina Display’den katbekat daha iyi çözünürlük sağladığı bile söylenebilir.

Android 4.3’ün tanıtılmasıyla birlikte yeni işletim sisteminin sınırları da ortaya çıkmaya başladı. İşletim sisteminin kodlarını inceleyen geliştiriciler, yeni sürümün 4K çözünürlüğü de desteklediğini keşfetti.

Android’in bu devasa çözünürlüğü destekleyebilmesi için piksel yoğunluğu özelliğini de kaldırması gerekiyor. Android, Low DPI (129) denilen sınırdan Extra Extra High DPI (480)’a kadar farklı çözünürlükleri sağlayabiliyor.

Şimdi işin ilgi çekici kısmına gelelim. Yeni işletim sistemi Extra Extra Extra High DPI (640) denilen bir standartı da kapsama alanına alıyor. Kaynak kodlarına bakıldığında bu standartın 4K görüntüyle eşdeğer olduğu anlaşılıyor. Yani yeni sürümü teknik olarak 4K televizyonlarda kullanabileceğiz.

Google TV için böyle bir güncelleme geleceği söyleniyor. Hatırlarsanız Google, Chromecast adını verdiği bir cihaz tanıtmıştı. Bu cihaz sayesinde stream olarak TV üzerinden yayın yapılabiliyor. Belki de Google, oturma odalarına yerleşmek için büyük bir hamlenin peşindedir. Android 4.3 de bu hamlenin ilk büyük adımı olacaktır.