Anasayfa Haber Nvidia Mobile Kepler Gerçekçiliğin Sınırlarını Zorluyor

Nvidia Mobile Kepler Gerçekçiliğin Sınırlarını Zorluyor

Project Logan

Nvidia’nın yeni mobil işlemcisi görenleri şaşırtıyor.

Nvidia’nın yeni mobil mühendislik harikasının ilk bilgileri paylaşıldı. Kepler mühendisliği ile inşaa edilen işlemci, dünyanın en gelişmiş ve en iyi performans veren mobil işlemcisi olarak tanıtıldı. Çalışma Project Logan kod adıyla biliniyor.

Az enerji tüketimli işlemci birçok alanda kullanıcılara destek sağlayacak. Notebooklar, masaüstü bilgisayarlar hatta süper bilgisayarlarda bu teknoloji kullanılabilecek.

Mühendisliğin sağladığı teknik destek sayesinde işlemcinin boyutları da mobil cihazlara güç verebilecek. Mobil kepler mühendisliği, iPad 4 içerisinde bulunan A6X gibi bir işlemciden 1/3 daha az enerji harcadığı da not edildi.

OGL 4.4 dahil tüm OGL sürümlerini destekleyen işlemci, Microsofts DX11’i de kaldırabilecek düzeyde. CUDA seviyesinde işlem yapabilen ürün sayesinde üst seviye bilgisayarlarda da çalışabilecek.

Project Logan için yayınlanmış bir video da bulunuyor. İşlemcinin performansı bu video sayesinde gözler önüne seriliyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version