Anasayfa Haber 2013’ün İkinci Çeyreğinde Tablet Pazarı Nasıldı?

2013’ün İkinci Çeyreğinde Tablet Pazarı Nasıldı?

Tablet

Ünlü analiz firması Strategy Analystics’in yaptığı araştırmalar, 2013’ün ikinci çeyreğindeki tablet pazarını gözler önüne seriyor.

Tablet sektörünün her geçen gün popülerleşmesi, satılan tablet sayısını da oldukça arttırıyor. Strategy Analystics adlı bağımsız bir araştırma şirketi, her dönem yaptığı gibi 2013’ün ikinci çeyreğinde de tablet pazarının nabzını tuttu ve detaylı istatistikleri bizlerle paylaştı.

Android ve Windows işletim sistemlerinin büyük bir ivme yakaladığı 2013’ün ikinci çeyreğinde Android sistemi %67’lik pazar payıyla liderlik koltuğunda oturuyor. Geçen yılki %47 olan pazar payı %28’e gerileyen iOS ise kan kaybetmeye devam ediyor. Windows sistemi ise geçen yıl pazarı %1’ine bile sahip değilken bu yıl %4.5 pazar payına sahip.

strategy analystics

Tablet savaşında büyük bir kayıp yaşayan tek firma Apple değil. Windows işletim sistemli tabletlerin çıkışından önce piyasada bulundan Blackberry Playbook, sadece 100,000’lik bir satış rakamına sahip.

Tablet pazarının gittikçe büyümesinin kanıtı olarak sayılan en önemli detay ise; geçen yıl bu dönemde satılan tablet sayısı 36 milyon civarındayken, bu yıl aynı dönemde satılan tablet miktarı 52 milyona yakın.