Anasayfa Haber Hükümetler Twitter’a Baskıyı Artırdı!

Hükümetler Twitter’a Baskıyı Artırdı!

Twitter'a olan hükümet baskısı artıyor.
Twitter'a olan hükümet baskısı artıyor.
Twitter'a olan hükümet baskısı artıyor.
Twitter’a olan hükümet baskısı artıyor.

Birçok hükümet Twitter kullanıcılarının bilgilerine ulaşmak için sosyal medya sitesine baskı yapıyor.

Birçok dünya ülkesi, Twitter’daki kullanıcıların özel bilgilerine ulaşabilmek için mikro-blog sitesine baskı yapmaya başladı. 2013’ün ilk 6 ayı içerisinde bu isteğin %40 arttığı açıklandı. Açıklama Twitter’ın yarı-yıllık saydamlık raporunda belirtildi.

Bu alanda en fazla baskıyı yapan ülke ABD oldu. ABD hükümeti, altı aylık dönemin sadece ilk üç ayı içerisinde 1.157 bilgi paylaşımı isteğinde bulundu.

Hükümetler genel olarak Twitter hesabıyla bağdaştırılmış e-mail ve IP adreslerini istiyor. Geçtiğimiz Şubat ayında, Fransız mahkemesi bir karar çıkartarak Twitter’dan bilgi almak istemişti. Mahkeme, Twitter üzerinden anti-semitik paylaşımlar yapan isimsiz kişilerin bilgilerinin gönderilmesini istemişti.

Twitter bu dava için uzun süredir hukuki mücadele veriyordu. Haziran başında sonuçlanan davaya göre California’daki serverlarda bulunan bilgilerin Fransız mahkemesinin isteğiyle alınamayacağına karar verilmişti.

Twitter yasal idare menajeri Jeremy Kessel, 2013 yılı itibariyle hükümetlerin Twitter üzerindeki baskılarını artırdığını söyledi. Yasal yoldan bilgi alınamayınca, Twitter’ın bu ülkelerde engellendiği de ekledi.

31 Mayıs Gezi Parkı Olayları sonrasında da, ülkemizde birçok insan haksız yere atılan Tweetlerden gözaltına alınmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Twitter ile bilgi paylaşımı konusunda anlaşmaya çalıştıklarını açıklamış; Ancak sosyal medya sitesinden red kararı aldıklarını duyurmuştu.