Anasayfa Haber Xbox One’a Son Rötuşlar

Xbox One’a Son Rötuşlar

Microsoft, Xbox One'ın donanımsal özellikleri üzerinde oynama yapacağını açıkladı.
Microsoft, Xbox One'ın donanımsal özellikleri üzerinde oynama yapacağını açıkladı.
Microsoft, Xbox One'ın donanımsal özellikleri üzerinde oynama yapacağını açıkladı.
Microsoft, Xbox One’ın donanımsal özellikleri üzerinde oynama yapacağını açıkladı.

Microsoft, yeni nesil oyun konsolunun GPU’sunun hızlandıracağını açıkladı.

Yeni nesil oyun konsollarının çıkış tarihi yaklaştıkça, arka plandaki rekabet artmaya da devam ediyor. Firmalar son hamlelerini yaparak, piyasadaki reklam payını artırarak konsollarını ön plana çıkartmak istiyor.

Microsoft ve Sony, yeni nesil oyun konsollarını tanıtana kadar takipçilerini çileden çıkarmıştı. Xbox One’ın ve PlayStation 4’ün teknik özellikleri her ne kadar yüksek performans sergilese de, konsol takipçilerini memnun etmemişti. Oyun dünyasının enfsane ismi John Carmack bile yeni nesil oyun konsollarının birbirlerine benzediğini söylemişti.

Microsoft, Xbox One piyasaya çıkmadan önce donanımsal açıdan değişiklikler yapacağını açıkladı. Firmanın ikinci başkanı Marc Whitten, Xbox One tecrübesini daha iyi sunabilmek için GPU hızını artıracaklarını açıkladı.

Xbox One’ın 29 Kasım’da Birleşik Krallık pazarına giriş yapması bekleniyor. Çıkış tarihine kadar konsolun teknik aksamında bazı düzenlemeler yapılacağı açıklandı. Bunlardan en önemlisi ise AMD tarafından hazırlanan GPU hızının 800 MHz’dan 853MHz’a yükseltilmesi olacak.

Redmond merkezli Microsoft firması, Xbox One’ın donanımsal özelliklerinin birçok kullanıcı tarafından yetersiz bulunduğunu ciddiye almış olsa gerek. PlayStation 4’ün Aralık ayında pazara sürüleceğini düşünürsek, Microsoft’un bu düzenlemeyi yapması için acele etmesi gerekiyor.