Anasayfa Haber Facebook, Twitter’ı “Örnek Almaya” Devam Ediyor

Facebook, Twitter’ı “Örnek Almaya” Devam Ediyor

Dijital evrimin halkaları hızla birbirine kenetleniyor

Facebook’a eklenen Twitter özelliklerinin ne ilki ne de sonuncusu! Dünyanın en büyük sosyal ağı, kendisini pek çok alanda geride bırakan Twitter’a öykünmeyi sürdürüyor…

Dijital evrimin halkaları hızla birbirine kenetleniyor

Facebook en büyük sosyal ağ olarak zirvedeki yerini koruyor. Ancak yeni eklenen özelliklere baktığımızda bunların Facebook tarafından geliştirilen değil, farklı sosyal ağlardan esinlenen, örnek alınan, hatta birebir alınıp uygulamaya konulan özellikler olduğunu görüyoruz. Özellikle de Twitter özelliklerini daha sık Facebook’ta görmeye başladık. Twitter’ın en büyük özelliği olan Hashtag, Facebook’a ekleniverdi.

Peki Hashtag ile bitti mi? Elbette hayır, şimdi de gerçek zamanlı olay ve mesaj akışında Facebook, Twitter’ı örnek almaya devam ediyor. Twitter’ın gündem meselelerinde anlık takip ile sunduğu gerçek zamanlı veri, onu Facebook’tan daha çok yeğlenen bir sosyal ağ yapıyor. Sıcağı sıcağıne ne olmuş öğrenmek çok kolay, oysa Facebook zaman çizelgesinde gönderiler öneme, sosyal yakınlığa ve reklama göre sıralanıyor. Bu yüzden Facebook’ta olayları takip etmek Twitter’daki kadar kolay değil. En yeni gönderileri görmek için ana akıştaki ayarı değiştirmek bile yetersiz.

İşte bu yüzden Facebook Twitter’a daha yakın bir gönderi akışı üzerinde çalışıyor. Akıllara elbette daha pek çok soru geliyor; örneğin bir sonraki adım ne olacak, 140 karakter sınırı mı?