Anasayfa Haber NVIDIA, Surface RT 2 Üzerinde Çalışıyor!

NVIDIA, Surface RT 2 Üzerinde Çalışıyor!

Microsoft henüz Windows RT’den vazgeçecek gibi görünmüyor.

Microsoft’un tablet pazarına alternatif bir seçenek olarak sunduğu Windows RT işletim sisteminin pek kabul görmediği, ASUS gibi önemli firmaların tek tek RT tabanı tabletlerden vazgeçtiklerini daha önce bildirmiştik. Ancak Microsoft henüz bu işletim sistemini ve onu temel alan Surface tabletleri rafa kaldırmaya pek niyetli görünmüyor. Her ne kadar firmadan kesin bir duyuru gelmemiş olsa da, bu projedeki bir numaralı iş ortağı olan NVIDIA, yeni Surface RT 2 üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından basına verilen bir demeçte, firmanın Surface RT 2 tasarımı üzerinde tüm gücüyle çalıştığı vurgulandı. Çoğu üreticinin Qualcomm işlemcilere geçtiği bir dönemde, Microsoft’un ısrarla NVIDIA ile çalışmaya devam etmesi biraz ilginç bir durum. Ancak Surface RT 2’nin içinde yeni nesil Tegra 4 işlemcinin olacağı ve uzun zamandır beklenen bu yeni modelin hayli güçlü olduğu yönünde söylentiler de var. Tabii bu söylentilerin doğruluğunu ancak Surface RT 2 önümüzdeki sonbaharda, Windows 8.1 ile aynı dönemde piyasaya çıktığında göreceğiz.

Microsoft’un yeni Surface RT 2 ile birlikte Office RT paketini ve daha önceki modelde yer almayan Outlook yazılımını da sunacağı söyleniyor. Ayrıca firmanın bir de daha küçük boyutlu, tahminen 7 ya da 8 inç ekranlı bir Surface tableti de piyasaya çıkaracağı fısıldanıyor. Fakat Windows RT işletim sistemi için halen pek fazla yazılım seçeneği olmaması, üstelik RT’nin diğer Windows uygulamalarını çalıştıramaması, en başından beri satışları etkileyen ana problemlerdi. Bu sorunların aynen devam etmesi, Surface RT 2’nin de piyasada soğuk karşılanmasına sebep olacaktır.