Anasayfa Haber iPad 5 Kameralara Gülümsedi!

iPad 5 Kameralara Gülümsedi!

iPad 5'in Panel görüntüsü sızdırıldı!
iPad 5'in Panel görüntüsü sızdırıldı!
iPad 5'in Panel görüntüsü sızdırıldı!
iPad 5’in Panel görüntüsü sızdırıldı!

Apple iPad 5’in yeni görüntüleri sızdırıldı.

Apple’ın bilgi vermekten kaçındığı yeni tableti hakkında her hafta yığınla, sızdırılma haberi çıkıyor. Avustralya’dan gelen görüntüde, bir tabletin çıplak paneli gözüküyor. Birçok farklı kaynaktan onay alan bu panel iPad 5’e ait.

Yeni tabletin kenarlarında daha ince kesim tercih edilmiş. Ancak genel olarak bakıldığında iPad 5’in önceki nesilden pek bir farkı yok gibi gözüküyor. Tabletin ekran büyüklüğü, 4. nesil iPad’le neredeyse birebir aynı. Hatta aynı panel kullanılmış olabilir. Birçok takipçiye göre iPad 5’te bulunan Retina Display özelliği de iPad 4’te bulunan yazılımla aynı olacak.

Tabletin tasarımında iPad Mini havası kullanılmaya çalışıldığı hemen anlaşılıyor. Hatta ses açma/kapama tuşları bile aynı yerde bulunuyor. Ayrıca önceki cihazlarda kullanılan tek FFC bağlantısı yerine bu sefer 2 adet FPC (Flexible Printed Circuits) kullanılmış. FPC bağlantıları iPhone 4 ve 5’te kullanılmıştı.

iPad 5, elbette donanımsal açıdan gelişme gösterecek. Tablet içerisinde Apple’ın yeni A7 işlemcisi kullanılacak. Apple, iPad 5 ile birlikte iPad Mini 2’yi de piyasaya sürebilir. Ancak sevkiyat tarihi hakkında net bilgiler yok. Bir kısım takipçiye göre yeni tabletler Ekim ayında, müşterilerle buluşabilir. Erteleme durumu söz konusu olursa iPad 5’i 2014’ün ikinci çeyreğinden önce göremeyebiliriz.