Anasayfa Makale Sahte Instagram Takipçilerine Dikkat!

Sahte Instagram Takipçilerine Dikkat!

Instagram'a bulaşan Zeus isimli virüs, sahte hesaplar üzerinden sahte beğeniler yolluyor.
Instagram'a bulaşan Zeus isimli virüs, sahte hesaplar üzerinden sahte beğeniler yolluyor.
Instagram'a bulaşan Zeus isimli virüs, sahte hesaplar üzerinden sahte beğeniler yolluyor.
Instagram’a bulaşan Zeus isimli virüs, sahte hesaplar üzerinden sahte beğeniler yolluyor.

Bir virüs sayesinde sahte Instagram takipçileri oluşturuluyor.

Daha fazla arkadaş listesi olduğunu göstermek için oluşturulmuş yalan hesaplardan bahsetmiyoruz. Bu seferki bir virüs aracılığıyla yapılıyor. Hem de bilindik ve eski bir virüs aracılığıyla.

Zeus adlı virüs sayesinde Instagram’daki sahte hesapların sayısı gitgide artıyor. Zeus 2010 yılında Doğu Avrupa’daki kullanıcıların kredi kartlarına ulaşıp 70 Milyon Dolar’lık dolandırıcılık yapmıştı. Zeus, FBI’ında da kara listesinde bulunan bir virüs.

Instagram’da ne kadar çok takipçiniz olursa o kadar fazla alana ulaşabiliyorsunuz. Bu virüs sayesinde beğeni ve takipçi sayısı artırılarak, daha fazla insana ulaşılmaya çalışılıyor. Belirli hastagler kullanılarak görüntüler ön plana çıkartılıyor.

Zeus’un bu sürümü, sosyal medya platformu üzerinde sahte beğeniler oluşturuyor. Instagram mühendisleri, bu soruna yol açan yazılımı bulmaya ve engellemeye çalıştıklarını açıkladı. Bir spam saldırısı gibi çalışan virüsün engellenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

EMC firmasının güvenlik ve bulut-tabanlı araştırma servisleri konusunda uzman olan kanadı RSA’nın açıklamasına göre 1.000 beğeni 30 Dolar civarında satılıyor. 1.000 takipçinin fiyatı ise 15 Dolar. Bu tarz alım-satımlar hacker forumlarında fazlasıyla dönüyor. Zeus sayesinde bu para akışı da hızlandırılıyor. Peki Zeus neden tehlikeli? Çünkü bahsettiğimiz forumlarda 1.000 kredi kartı numarasına biçilen fiyat 6 Dolar. Yani takipçi ve beğeni satın almak daha pahalı.

Sosyal medyanın ne denli önemli bir pazar haline geldiğini buradan anlayabiliyoruz