Anasayfa Haber Xbox One’ın Çıkış Tarihi Açıklandı

Xbox One’ın Çıkış Tarihi Açıklandı

Merakla beklenen oyun konsolu Xbox One'ın çıkış tarihi resmiyet kazandı!
Merakla beklenen oyun konsolu Xbox One’ın çıkış tarihi resmiyet kazandı!

Microsoft’un merakla beklenen yeni nesil oyun konsolunun çıkış tarihi resmi olarak duyuruldu.

Oyun konsollarının 8. Nesline ait olan Xbox One’ın çıkış tarihi resmi olarak duyuruldu. Oyun konsolu 22 Kasım tarihinde piyasaya giriş yapacak. Bu tarihten 8 yıl önce Xbox 360 oyunseverlerle buluşmuştu. Microsoft bir nevi çifte bayram yapmış olacak. İlk parti 13 ülkeyi içeriyor. İlerleyen süreç içerisinde ülke katılımları da artacak. Ancak öncelikle Avustralya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Meksika, Yeni Zellanda, Birleşik Krallık ve ABD’de oyunseverlerle buluşacak.

Son açıklamalara göre Xbox One’ın CPU hızı 1.60 GHz’dan 1.75 GHz’a yükseltildi. Yeni nesil oyun konsolu için ön sipariş vermiş olanlar, Xbox One ile birlikte FIFA 14’e de ücretsiz olarak ulaşabilecek. Xbox One ile birlikte piyasaya sürülecek yeni oyuncu aparatlarının da şimdilik sınırlı sayıda üretildiği belirtildi. Talep doğrultusunda yeni cihazların üretimine de hız verilecek.

Bunlardan en çok merak edileni, yeni teknolojiyle geliştirilmiş Kinect platformu. Microsoft, Kinect’e yeni sensör üniteleri entegre ettiğini açıklamıştı. Kamera ise 3D olarak görüntü yakalayabilme olanağına sahip.

Birleşik Krallık’ta 430 Sterlin’e piyasaya sürülecek Xbox, ABD’de ise 499 Dolar etiket fiyatına alıcı bulacak. Türkiye pazarı içinse henüz bir haber yok.