Anasayfa Haber BattleForge Son Günlerini Yaşıyor

BattleForge Son Günlerini Yaşıyor

battleforge

EA’nin F2P oyunu BattleForge, çeşitli sebeplerden dolayı kısa bir süre sonra kapatılacak.

Free-to-play oyunlar, her ne kadar kısa sürede çok fazla oyuncuyu kendine çekse de, bir o kadar kısa sürede kaybedebiliyor. Bugüne kadar oyuncu yetersizliğinden onlarca F2P oyun kapatıldı ve daha niceleri gelecekte kapatılacak. İşte bu kapatılmaların son kurbanı BattleForge.

EA tarafından yayınlanan ücretsiz online RTS oyunu olan BattleForge, 31 Ekim‘de yayından kaldırılacak. Dört yıllık bir maziye sahip olan BattleForge, Origin’in yaygınlaşmasıyla birden oyuncu patlaması yaşamış, uzun süre oynanmıştı. Ancak görünen o ki bu artış bile BattleForge’u kurtarmaya yetmedi.

EA cephesinden, oyunun neden kapatılacağı ile ilgili henüz net bir detay verilmedi. Ancak Temmuz ayında BattleForge’un geliştiricisi Alman EA Phenomic’in kapatılması, bugünlerin yakın olduğunun bir göstergesi niteliğindeydi.

EA, oyunculara oyun içi paralarını harcamalarını tavsiye etti ve oyunu kapatacakları için son derece üzgün olduklarını belirtti. Tabi EA’nin bu konuda ne kadar samimi olabileceği şüpheli. Sonuçta EA, arka arkaya iki yıl boyunca Amerika’nın En Kötü Firması ödülünü boşuna almadı.