Anasayfa Makale İncelemeler Western Digital Blue Slim 1TB İncelemesi

Western Digital Blue Slim 1TB İncelemesi

Sonuç

Western Digital Blue Slim (1)

Western Digital Blue Slim 1TB, 5400 RPM’lik bir 2.5″ sürücüden beklenildiği gibi vasat bir performans eğrisi çiziyor. Firmanın ortalama 140MB/s olarak aktardığı okuma hızı, bizim yaptığımız ATTO testinde 120MB/s civarında çıktı. Windows altında gerçek hayat uygulamalarını simüle eden PCMARK 7 testinde ise 1283 puanlık bir skor aldı. İşin doğrusu IOPS değerlerine hiç dokunmuyoruz, çünkü tüm mekanik sürücülerin saniye yaptığı giriş/çıkış işlem sayısı, SSD’lerle kıyas bile kabul edemeyecek seviyede düşük.

Ancak Blue Slim 1TB, VelociRaptor serisi gibi mekanik sürücü sınıfında hız rekorları kırmak için tasarlanmış bir ürün değil. 7mm’lik ince gövdesi ile, toplam kalınlığı 20mm civarındaki ultrabook platformlarını hedefliyor. Mobil sisteminde 120 ve 240GB’lık SSD ile yetinemeyen kullanıcılara 1TB gibi, kişisel veriler haricinde çok sayıda yüksek tanımlı videonun bile kaydedilmesine olanak tanıyan sürücü, aynı zamanda düşük güç tüketimi ve hafifliği ile de oldukça cazip.

Henüz Türkiye’ye giriş yapmayan Blue Slim 1TB’ı, yurtdışında yaklaşık 130$’a bulabiliyoruz. Teknofiyat’a baktığımızda ise, 120GB SSD’lerin 97$, 240GB’lık modellerin ise 188$’dan satıldığını görüyoruz. Satın alma aşamasında; fiyat bazında yüksek etikete ve daha az sığaya sahip SSD’lerin hız avantajını, daha düşük performans ama yüksek sığa ile karşılayan Blue Slim 1TB’ı, özellikle ultrabook kullanıcılarına tavsiye ederiz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version