Anasayfa Haber Sony PlayStation 4 Stoklarına Güveniyor!

Sony PlayStation 4 Stoklarına Güveniyor!

PlayStation 4'ün çıkış tarihi ve fiyatı kesinleşti.
PlayStation 4'ün stokları herkese yetecek!
PlayStation 4'ün çıkış tarihi ve fiyatı kesinleşti.
PlayStation 4’ün stokları herkese yetecek!

Sony herkese yetecek kadar PlayStation 4 stoğuna sahip olduğunu açıkladı.

PlayStation 4’ün piyasaya çıkış tarihine neredeyse 2 ay kaldı. Xbox One da yakın tarihlerde oyunseverlerle buluşacak. PlayStation 4’ün ön siparişlerini bulmak gittikçe zorlaşıyor. Bu sebepten ötürü birçok oyunsever, siparişlerin patlayacağından ve konsola ulaşamayacaklarından korkuyor. Benzer bir olay 2006 yılında Nintendo’nun Wii sevkiyatı sırasında başına gelmişti.

Ancak Sony, elindeki PlayStation 4 stoklarına güveniyor. Sony’nin Amerika kolundan sorumlu CEO’su Jack Tretton, yaklaşan PS4 sevkiyatı hakkında açıklamalarda bulundu. Tam olarak ellerindeki cihazların sayısını vermekten kaçınsa da, PlayStation 4 gibi bir fenomenin sevkiyat sırasında sıkıntı çıkarmayacağını savundu.

PlayStation 4 şimdiden 1 Milyon’un üzerinden ön sipariş aldı. Sony, tedarikçilerin zor durumda kalmayacağının güvencesini verdi. Bunun arkasındaki sebeplerden birinin PS4’ün ilk olarak Kuzey Amerika ve Avrupa pazarına girecek olması gösteriliyor. Sony, tüm elektronik cihazlarını öncelikle Japonya pazarına sunuyor. Böylece genel dağıtım sırasında stok sıkıntısı çekmekten kurtuluyor.

Firma bu sefer bir değişiklik yaparak Japonya pazarını Şubat 2014 tarihine erteledi. Bunun firmaya ne gibi etkileri olacak henüz bilinmiyor. Ama şimdiden bu kadar çok ön sipariş verilmesi, Sony’i oldukça kazançlı çıkaracak gibi görünüyor.

Xbox One sevkiyatında sıkıntı çıkabilir.
Xbox One sevkiyatında sıkıntı çıkabilir.

Öte yandan Microsoft cephesinde işlerin pek yolunda gitmediği söyleniyor. Microsoft’un Xbox One sevkiyatında sıkıntı yaşayacağına dair bazı söylentiler mevcut. Konsolun kendisi dışında Blu-ray sürücünün ve Kinect kamerasının üretimi sırasında bazı beklenmedik problemler yaşandığı belirtiliyor. Bu sebeplerden ötürü Microsoft stoklarında talepleri karşılayacak yeterli sayıda Xbox One bulunmuyor.

Microsoft’un hatalı Xbox 360 modelleri hala herkesin hafızasında. Kullanıcılar Xbox One’da da benzer bir sorun yaşayacaklarından korkuyorlar. Xbox 360’da ortaya çıkan soğutma problemi birçok oyuncuya saç baş yoldurtmuştu. Microsoft bu korkuya karşılık Xbox One’ın dayanma ve ısı problemi hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu. O açıklamaları Xbox One Ne Kadar Dayanacak? adlı haberimizde de görebilirsiniz.

Şimdilik iki firmada ellerindeki stok sayısını açıklamıyor. Ancak Sony’nin kendinden emin tavrı, PS4 ön siparişi veren oyunculara güven veriyor. Öte yandan Microsoft, pazarda kayıp yaşamamak için Xbox One üzerinde hummalı çalışmalara girişmiş durumda.