Anasayfa Haber Google Street View Arabası Endonezya’yı Karıştırdı!

Google Street View Arabası Endonezya’yı Karıştırdı!

Google'ın aracı bir dizi kazaya karıştı.
Google'ın aracı bir dizi kazaya karıştı.
Google'ın aracı bir dizi kazaya karıştı.
Google’ın aracı bir dizi kazaya karıştı.

Endonezya’daki görevli Street View arabalarından biri peşpeşe 3 kazaya karıştı.

Endonezya yetkilileri tarafından açıklanan habere göre, Google’a ait Street View arabası peşpeşe 3 kazaya karıştı. Geçtiğimiz günlerde Jakarta’da yaşanan kazalarda, herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı. Ancak yaşananlar oldukça enteresan.

Google’ın, Street View özelliğini geliştirmek için tutulan Endonezyalı sürücü önce bir minivan’a çarptı. Kazanın ardından duran sürücü, hasarı karşılayamayacağını düşündüğü için olay yerinden hızla uzaklaştı. Minivan sahibi ise Street View arabasını yaklaşık 3 Km boyunca kovaladı. Kedi-fare kovalamacası devam ederken, Street View sürücüsü bir başka minivan’a çarptı.

Bölgede bulunan bir amatör fotoğrafçı, kazayı böyle görüntüledi.
Bölgede bulunan bir amatör fotoğrafçı, kazayı böyle görüntüledi.

İkinci kazadan da kaçmak isteyen sürücü kısa bir süre sonra park etmiş bir kamyona çarptı ve kovalama sona erdi. Olay yerinde bulunan bir amatör fotoğrafçı, yaşanan kazayı görüntülemeyi başardı.

Google yaşanan olay hakkında resmi açıklamada bulundu. Yerel otoritelerle görüşen Google, Street View özelliğini geliştirmeye çalışırken çevre güvenliğine oldukça dikkat ettiklerini açıkladı. Ancak verilen hasardan ötürü kendilerini sorumlu hissettiklerini ve özür dilediklerini açıkladılar.