Anasayfa Haber Surface 2 ve Surface Pro 2 Tanıtıldı!

Surface 2 ve Surface Pro 2 Tanıtıldı!

Microsoft yeni Surface Tabletlerini tanıttı.
Microsoft yeni Surface Tabletlerini tanıttı.
Microsoft yeni Surface Tabletlerini tanıttı.
Microsoft yeni Surface Tabletlerini tanıttı.

Microsoft yeni tablet cihazlarını resmi olarak tanıttı.

Microsoft, New York’ta düzenlenen basın toplantısı sırasında Surface serisinin yeni tabletlerini tanıtma imkanı buldu. Firma, geçtiğimiz yıl Windows 8 ile birlikte Surface tablet serisini tanıtmıştı. Ancak piyasadaki diğer tabletlerin ezici üstünlüğü sebebiyle, iyi bir pazar payı yakalayamamıştı. Microsoft bu sefer tablet pazarı için 2 adet tablet hazırlamış.

İki cihaz da tasarım bakımından, zaten daha önce gördüğümüz ilk nesil Surface tabletlere benziyor. Kemikli çerçeveye ve metalik dokunuşlara sahipler. Ancak iki ürün de birbirinden farklı.

Surface 2, düşük bütçeli kullanıcılar için hazırlanmış bir ARM tablet. Windows RT 8.1 işletim sistemine sahip. Surface Pro 2 ise x86 desteği ile yüksek performans sergiliyor. Haliyle fiyatı da Surface 2’ye göre yüksek olacak. Surface Pro 2 içerisinde tam sürüm Windows Pro 8.1 yüklü ve içerisinde Haswell işlemci var.

Yeni Surface tabletlerin renk seçimleri olumlu puanlar topladı.
Yeni Surface tabletlerin renk seçimleri olumlu puanlar topladı.

Surface 2’nin çözünürlüğü 1366×768’den 1920×1080 olarak değiştirilmiş. Ayrıca daha ince ve hafif gözüküyor. Yeni donanım ekipmanı sayesinde batarya ömrü %25 daha fazla uzatılmış. Surface Pro 2 içerisinde ise Ivy Bridge işlemci yerine Haswell işlemci kullanılmış. Bu da cihazın batarya ömrünü %75 uzatmış.

Tasarımda göze çarpan ilk değişiklik tabletlerin arkasında bulunan Microsoft logosunun kaldırılmış olması. Cihazlarda 3 USB 2.0 girişi, 1 adet de USB 3.0 girişi mevcut. Gigabit Ethernet girişinin anı sıra mini-DisplayPort çıkışına da yer verilmiş.

Şu an için cihaz hakkında açıklanan ilk bilgiler bunlar. İlerleyen günlerde, tabletler hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiz. Henüz çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bir açıklama yapılmadı.