Anasayfa Haber Adobe’a Yapılan Saldırı 38 Milyon Kullanıcıyı Etkiledi

Adobe’a Yapılan Saldırı 38 Milyon Kullanıcıyı Etkiledi

Adobe'a yapılan siber saldırının boyutları gün geçtikçe büyüyor.
Adobe'a yapılan siber saldırının boyutları gün geçtikçe büyüyor.
Adobe'a yapılan siber saldırının boyutları gün geçtikçe büyüyor.
Adobe’a yapılan siber saldırının boyutları gün geçtikçe büyüyor.

Ekim ayı başında Adobe’a yapılan siber saldırının boyutlarının, sandığımızdan daha büyük olduğu anlaşıldı.

Ay başında sitemizde de Adobe 2.9 Milyon Kullanıcı Bilgisinin Çalındığını Açıkladı! başlığıyla duyurduğumuz haberde, Adobe’a yapılan siber saldırıyı paylaşmıştık. Bu saldırının boyutları yavaş yavaş belirginleşmeye başladı ve sandığımızdan da büyük olduğu anlaşıldı.

Adobe Systems firmasına gerçekleştirilen siber saldırının 38 Milyon kullanıcıyı etkilediği belirtiliyor. Saldırganlar 38 Milyon kullanıcıya ait bilgiyi ele geçirdi. Firma kullanıcı bilgileri dışında, kendilerine ait Photoshop yazılım programına ait birçok kaynak kodunun da çalındığını duyurdu.

Adobe, 3 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada 3 Milyon’a yakın kullanıcının kişisel bilgilerinin çalındığını duyurmuştu. Photoshop, InDesign ve Acrobat gibi yazılımların geliştiricisinin yaptığı şimdiki açıklamaya göre gerçek sayı 38 Milyon.

Firma sözcülerinden Heather EdelŞimdiye kadar saldırganların Adobe hesap bilgilerine ulaştığını ve 38 Milyon aktif kullanıcının kriptolanmış şifrelerini ele geçirdiklerini ortaya çıkardık” dedi. Edel sözlerine “Saldırıya uğrayan kullanıcılara e-mail ile bilgilendirme yaptık. Ayrıca bu hesaplar için yenileme bildirimleri yayınladık. Çalışmalarımız sürüyor” ekledi.

Dünya’nın başta gelen yazılım geliştiricilerinden biri olan Adobe, tarihinin en büyük saldırısyla boğuşuyor. Kredi kartı dahi çalınan kullanıcıların tepkisi ise giderek büyüyor.