Anasayfa Oyun GTA V Satış Rekorları Kırdı

GTA V Satış Rekorları Kırdı

GTA-V-main

Rockstar Games’in efsane serisinin son oyunu GTA V, inanılmaz satış rakamlarına ulaştı.

Çoğumuzun PC’ye de çıkmasını ümit ettiği, tüm zamanların en çok talep gören oyun serilerinden Grand Theft Auto’nun yeni sürümü olan GTA V, piyasaya sürülmesinden itibaren ilk altı hafta içerisinde 29 milyon kopya sattı. Yalnızca PS3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülmüş olan oyunun bu denli satacağı düşünülmüyordu.

Take Two’nun yaptığı basın açıklamasına göre, GTA V’in bu ilk altı haftada yaptığı satışlar, GTA IV’ün varoluşundan beri yaptığı konsol sürümü satışlarını geçmiş bulunuyor. Take Two, açıklamasında GTA V’in PS3 sürümünün dijital sürümünün PlayStation Network’te “Platformun en büyük çıkış yapan oyunu” haline geldiğini ve Xbox 360’ın dijital sürümünün de Xbox Oyun Mağazası’nda Talep Edilen Oyunlar kısmında “çıkış yapılan ilk gün ve ilk hafta platform tarihinde en çok ilgi gören oyun” ünvanını kazandığını belirtti. Tüm bunların yanında, hangi konsolun ne kadar sattığına dair bilgiler bulunmuyor.

2013’ün üçüncü malî çeyreğine dair de açıklamada bulunan Take Two, söz konusu çeyrekte 1,27 Milyar Dolar gelir elde edildiğini söyledi. Geçtiğimiz sene aynı dönemde 288 Milyon Dolar gelir elde eden firmanın bu seneki net geliri 325,6 Milyon Dolar olarak açıklandı. Geçtiğimiz sene aynı dönemdeki net gelir ise 10,2 Milyon Dolar idi.

Ekim’in başlarında GTA V sahiplerine ücretsiz olarak sunulan GTA Online, sunucu sorunları yüzünden oyunculara pek keyifli bir deneyim yaşatamamıştı. Rockstar’ın daha sonra yaptığı yamalar ve düzeltmeler ile iyileşen çevirimiçi GTA deneyimi ilerleyen zamanlarda daha da büyüyecek. Kasım ayının başlarında çıkacak olan Beach Bum paketi de bunlardan biri. Bu paketle birlikte oyuna sahil temalı araçlar, yeni silahlar, görevler ve kişiselleştirme seçenekleri eklenecek.