Anasayfa Teknoloji Honda Yürüme Problemi Çekenlere Yardımcı Olacak

Honda Yürüme Problemi Çekenlere Yardımcı Olacak

Honda'nın üzerinde çalıştığı cihaz, yürüme problemi çekenler için bir umut olabilir:
Honda'nın üzerinde çalıştığı cihaz, yürüme problemi çekenler için bir umut olabilir:
Honda'nın üzerinde çalıştığı cihaz, yürüme problemi çekenler için bir umut olabilir:
Honda’nın üzerinde çalıştığı cihaz, yürüme problemi çekenler için bir umut olabilir:

Walking Assist Device adı verilen yürüme cihazın, klinik testlerine ABD’de başlandı.

Honda Walking Assist Device – Yürümeye Yardımcı Alet adını verdiği cihazın klinik testlerine başladı. Testler, Chicago’da bulunan Rehabilitasyon Enstitüsü’nde gerçekleşiyor. Süreç boyunca fizik terapistçiler ve araştırmacılar, cihazın kullanılabilirliğini ve faydalarını test edecek.

Bu Honda’nın ABD üzerinde gerçekleştirdiği en büyük çaplı medikal araştırma olabilir. Honda sadece otomobil sektörüne katkıda bulunmuyor. Özellikle tıp alanında yaptığı teknolojik gelişmelerle de adını duyurmuş bir firma.

Walking Assist Divice ile yürüme problemi çeken kişilere yardımcı olunabilir. Cihaz, kaza, hastalık ya da çeşitli sebepler yüzünden yürüme kabileyetini kaybetmiş olan insanlar için rahat bir kullanım sağlayacak tarzda dizayn edilmiş.

Bele takılan cihazın içerisinde kendisine ait bir batarya ve kompakt motor bulunuyor. Kemer üzerinden çıkan bağlar, kullanıcının bacaklarına bağlanıyor. Böylece dize ve bileklere binen yükte azalma sağlanıyor.

Cihaz ayrıca kullanıcının yürüme hızına bağlı olarak bilgi topluyor. Bu bilgi daha sonra doktorlar tarafından incelenebiliyor. Toplanan bilgiler sayesinde Walking Assist Device’ın kullanıcıyı nasıl daha rahat yürütebileceği konusunda ayarlamalar yapılabiliyor.

Walking Assits Device’ın toplam ağırlığı yaklaşık 3 Kilogram. Tam dolum ile 1 saatten fazla yürüme süresi yakalanabiliyor. Honda, geçtiğimiz Mayıs ayında bu cihazların tanıtımını ve araştırmalarını Japonya’da tamamlamıştı. Şimdi Dünya pazarına açılmak üzere ABD’de altyapı çalışmalarına başladı.