Anasayfa Haber PS4, Birleşik Krallık Pazarında Xbox One’ın Önüne Geçti

PS4, Birleşik Krallık Pazarında Xbox One’ın Önüne Geçti

Konsol savaşları devam ediyor.
Konsol savaşları devam ediyor.
Konsol savaşları devam ediyor.
Konsol savaşları devam ediyor.

PlayStation 4’ün Birleşik Krallık pazarındaki satışları Xbox One’ı geçti.

Kasım ayı sonu ve Aralık ayı başı itibariyle PlayStation 4 ve Xbox One resmen dünya pazarına giriş yaptı. Özellikle Black Friday döneminde çıkmış olması, bu iki konsolu da ön plana çıkardı. Konsol savaşı ise şu an satışlara yansımış durumda.

Resmi açıklamalara göre Sony’nin yeni nesil oyun konsolu Birleşik Krallıkta rekor kırdı. Satış rakamları Kuzey Amerika pazarını ikiye katlamış durumda. PS4 böylece, PS3, Xbox 360, Xbox One ve PSP’yi geçmiş bulunuyor.

PlayStation 4 ilk 48 saat içerisinde 250.000 birimden fazla satış rakamına ulaştı. Xbox One ise 150.000 barajına gelmiş ve bu seviyede duraklamıştı.

Bir başka kaynağa göre Microsof ve Sony’nin yeni nesil konsollarının 2 gün içerisindeki satış rakamları, Kasım 2012’de piyasaya sürülen Nintendo Wii U’nun yıllık satışını bile geçmiş bulunuyor. Yani konsollara olan talep inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Bunda tabiki reklamların ve kampanyaların da etkisi var.

Öte yandan Xbox One halen ABD pazarında başı çekiyor. Ülke çapındaki müşterilerin en çok rağbet ettiği konsol Xbox One oldu. Microsoft konsol pazarının %61’ini, Sony ise %30’unu elinde tutuyor.