Anasayfa Haber Vodafone’dan Engelliler İçin Yepyeni Bir Program

Vodafone’dan Engelliler İçin Yepyeni Bir Program

Vodafone Türkiye Engelliler

Vodafone toplumsal ihtiyaçlara cevap vermeye yönelik engellilere dönük yepyeni bir programı Düşler Kulübü hayata geçti.

Vodafone Türkiye’nin sorumluluk sahibi kurumsal vatandaş olma ve toplumla bütünleşme taahhüdünün sosyal hayata yansımasını oluşturan Türkiye Vodafone Vakfı, hayata katılımda engellerle karşılaşanlara destek vermeye devam ediyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü haftasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile lanse edilen Vodafone Düşler Kulübü; Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteğiyle sunulan “Engelsiz Dünya” mobil uygulaması, Yenibiriş.com işbirliği ile hayata geçirilen “Engelli Mobil İş Havuzu Servisi” ve Vodafone tarifelerinde yüzde 25 ÖİV indirimi gibi hizmet ve servisler sunuyor.

Türkiye’de bir ilk: Akıllı telefonlara özel “Engelsiz Dünya” mobil uygulaması

Türkiye Vodafone Vakfı’nın, engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımı vizyonuyla destek verdiği “Engelsiz Dünya” mobil uygulaması, Türkiye’de erişilebilirlik konusundaki ilk ve en kapsamlı sosyal paylaşım ve bilgi edinme platformu olarak Düşler Kulübü çatısı altında yer alıyor.

Engelli bireylere sosyal hayata daha rahat katılım şansı sunan bu akıllı telefon uygulaması, kullanıcılara bulundukları yerin erişilebilirlik durumuyla ilgili bilgiler sunuyor. Mekanlarla ilgili erişilebilirlik durum değerlendirmelerini, harita entegrasyonu ile birlikte sunan “Engelsiz Dünya” uygulaması tüm mobil operatör kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak akıllı telefonlara yüklenebiliyor. Uygulamanın kişisel gelişimle ilgili yazılı ve görsel içeriği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle zenginleştiriliyor.

Engellilere ücretsiz özel iş ilanları havuzu, Türkiye’de sadece Vodafone’da

Vodafone’un Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yenibiriş.com işbirliği ile hayata geçirdiği bir diğer hizmet de “Engelli Mobil İş Havuzu” servisi. Bu servis, her 5 engelli bireyden 4’ünün işsiz olduğu ülkemizde, ilk kez engelli bireylere yönelik özel istihdam fırsatları sunan mobil hizmet olma özelliğini taşıyor. 2223’e ücretsiz mesaj atılarak abone olunan servis, engellilere hitap eden iş imkanlarını düzenli SMS’lerle aboneye ulaştırıyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan kişisel gelişime yönelik bilgiler ”Engelli Mobil İş Havuzu abonelerinin cebine düzenli ve ücretsiz olarak SMS ile iletiliyor.

Yüzde 25 Özel İletişim Vergisi indirimi yalnızca Vodafone’da

Türkiye’de GSM sektöründe eşi bulunmayan Özel İletişim Vergisi kampanyası, Vodafone’da yeni dönemde de devam ediyor. En popüler Vodafone tarifelerinde engelli bireylere özel %25 Özel İletişim Vergisi indirimiyle engelli bireylerin mobil teknolojilere erişimi kolaylaşıyor. Engelli bireyleri Özel İletişim Vergisi’nden muaf tutan kampanya, GSM sektöründe ilk ve tek kampanya olma özelliği taşıyor.

Vodafone Türkiye Engelliler

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarakmobilin dönüştürücü gücünü ‘Teknoloji Hayatın Hizmetinde’ vizyonuyla sosyal ihtiyaçlara cevap vermek için kullanıyoruz. İnsanları birbirine bağlarken, onların hayatını kolaylaştırmak, aynı zamanda sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilmek bizim için önemli. 2007 yılında kurduğumuz ve bugüne kadar 3,5 milyon insana dokunduğumuz Türkiye Vodafone Vakfı’nın odak alanlarından biri engelli bireyler. Engelli olmanın, insan olma halinin doğal bir parçası olduğuna inanıyor, onları topluma kazandırmak için çalışıyor, onların hayatlarını kolaylaştıracak ürünler ve servisler hayata geçiriyoruz. Bu bakış açısıyla verdiğimiz tüm ürün, hizmet ve projelerimizi ‘Düşler Kulübü’ adıyla yepyeni bir program altında toplamaya karar verdik. İnanıyoruz ki, ‘Düşler Kulübü’ engelli bireylerimizin hayatında mucizeler yaratacak. Mobil teknolojiler ile engelli bireylerin hayata eşit katılımını kolaylaştırmaya ve onlar için yenilikler üreten öncü mobil operator olmaya devam edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza erişilebilir, engelsiz bir dünya dileriz.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nail Abdülgazi Alataş, şunları söyledi:

“Bakanlık olarak, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla önemli çalışmalar yürütüyorüz. Vodafone’un da bu hedefle gerçekleştirdiği faaliyetleri ve sunduğu hizmetleri önemsiyor ve Bakanlık olarak destekte bulunuyoruz. ‘Engelsiz Dünya’ isimli mobil aplikasyon, ülkemizde erişilebilirlik alanında yapılmış ilk bilgi paylaşım platformu olması açısından değerli. Kullanıcılar, bulundukları yerlerin erişilebilirlik durumunu değerlendirerek, uygulama içinde yer alan içeriği zenginleştirebilecek ve bu bilgileri başkaları ile paylaşabilecek. Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerinden arınmış bir Türkiye diliyor, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak böylesi hizmetlerin sayısının artmasını temenni ediyorum.”