Anasayfa Haber Almanya’da Yasa Dışı Bitcoin Üreticileri Tutuklandı

Almanya’da Yasa Dışı Bitcoin Üreticileri Tutuklandı

bitcoin

Alman polisi, yasadışı yoldan bitcoin üreten iki bilgisayar korsanını tutukladı.

Almanya, sanal para birimi olan bitcoin konusunda diğer pek çok ülkeye göre daha esnek bir tutum sergilese de, yasadışı olarak bitcoin üretmek halen ciddi bir suç olma özelliğini yaşıyor. Almanya’dan gelen bitcoin tutuklama haberi, hükümetin tavrında bir değişiklik olmadığının bir göstergesi.

İki bilgisayar korsanı, belirli bilgisayarları yasadışı yöntemlerle kullanarak bitcoin üretme suçundan tutuklandı. Alman polisinin açıkladığı verilere göre ikili, $954,000 değerinde bitcoin üretmiş durumda. Polisin verilerine göre bitcoin üretiminde yer alan bir diğer şahıs ise halen aranıyor.

Alman Federal Polis Ofisi adına açıklama yapan bir sözcü, ikilinin bir malware üreterek botnet ağı oluşturduğunu ve bu şekilde oldukça yüklü bir miktar bitcoin ürettiğini belirtti. Ancak devam eden soruşturma nedeniyle bu botnet ağını oluşturan malware’in ne olduğu açıklanmadı.

Almanya Federal Finans Yönetimi, özel durumlar için bitcoin kullanımına izin vermekte. Reklamsal olarak bitcoin’in kullanılması, BaFin adı verilen finansal yönetimden onay alınmasını gerektiriyor.