Anasayfa Makale İncelemeler MSI X79A-GD45 Plus Anakart İncelemesi

MSI X79A-GD45 Plus Anakart İncelemesi

Sonuç

MSI X79A-GD45 Plus (1)

Intel X79 anakartlar temel olarak; 64-128GB arası bellek desteği, sayısı 6 ile 12 arası değişen SATA yuvaları ve Intel E serisi işlemcilerle birlikte öncelikli olarak workstation (iş istasyonu) tarzı sistemler için üretilmişlerdir. Her ne kadar bizim ilgi alanımızın bir hayli dışında olmasına rağmen, AMD Opteron ve Intel Xeon işlemcilerin temellerini oluşturduğu server sistemlerin dışında, X79 mimarisi, üzerindeki bileşenlerle birlikte masaüstlerindeki en performanslı sistemler olarak zirvede oturuyorlar.

Üretici firmalar, server sistemlerdeki geniş donanım seçenekleri olan yüksek bellek sığası desteği ve çok sayıdaki SATA yuvası yanında, SLI/CrossFireX çoklu ekran kartı kullanımı ve ekstra hızaşırtma seçenekleri gibi daha çok ev kullanıcılarının aradığı özellikleri de X79 modellerine ilave ederek, hitap ettikleri kullanıcı yelpazesini genişlettiler.

İnceleme konumuz olan MSI X79A-GD45 Plus, yazının başında bahsettiğimiz gibi bir önceki X79A-GD45’in revize edilmiş ve özelikleri artırılmış bir versiyonu. Military Class III (Askeri Sınıf) olarak adlandırılan ve DrMOS II, Hi-c CAP, SFC ve Solid CAPS gibi sağlam ve dayanıklı bileşenlerle donatılan anakart, 2400MHz’e kadar 128GB bellek desteği, 6 adet SATA yuvası (2 x SATA 6GB/s, 4 x 3GB/s), SLI/CrossFireX uyumu, toplam 6 adet genişleme yuvası ile, X79 yongasetinin ve E serisi işlemcilerin performansını, zengin bir içerikle sunuyor.

Satın alma aşamasında;

Render, video kodlama yada ağır veritabanı uygulamalarını içeren workstation tarzı bir sistem kurma aşamasındaysanız, X79A-GD45 Plus, özelikle 2400MHz’e kadar dört kanal 128GB bellek ve 3. nesil E serisi işlemci desteğiyle rahatlıkla işinizi görebilecek bir anakart. İş uygulamaları haricinde, 3 adet PCIex16 yuvasının sunduğu çoklu ekran kartı kullanımı olan SLI ve CrossFireX seçenekleriyle üst seviye oyuncu kitlesinin de ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacaktır. Bunun yanında, anakart üzerine ilave edilen ve iki farklı BIOS arasında seçim yapmanız kolaylaştıran BIOS switch’i, görsel ve kullanıcı dostu UEFI BIOS’u ile üst seviye hızaşrıtma seçeneklerine sahip olan anakart, bu konuya meraklı kullanıcıları mutlu edecek özelliklere de sahip.

Fiyatları 173 ile 504$ arasında değişen X79 tabanlı anakartlar arasındaki 243$’lık etiketiyle MSI X79A-GD45 Plus, barındırdığı özelliklere göre oldukça makul sayılabilecek bir fiyata sahip. Yukarıda bahsettiğimiz kullanım alanlarından herhangi biri için anakart almayı düşünüyorsanız, X79A-GD45 Plus satın alma listenizde mutlaka bulunmalı.

fiyat-perfromans TAVSİYE EDER