Anasayfa Oyun Sony, PS4’leri Türkiye Dahil 16 Ülkede Daha Satışa Sundu

Sony, PS4’leri Türkiye Dahil 16 Ülkede Daha Satışa Sundu

PS4 Full Set

 

Sony, Türkiye dahil olmak üzere PS4’leri 16 ülkede daha satışa sundu.

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS4, 15 Kasım’da ABD ve Kanada’da piyasaya sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde satış yaptığı ülke sayısına 16 ülke daha ekleyen Sony, şu anda toplamda 48 ülkede PS4 satışı yapıyor. Yeni eklenen 16 ülkeye Türkiye de dahil.

Playstation’ın Avrupa blogunda yer alan bilgilere göre, cihaz şu anda Türkiye, Çek Cmhuriyeti, Yunanistan, Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Oman, Güney Afrika, Bolivya, Nikaragua, Paraguay, Uruguay ve Venezuela’da da satışa sunuldu. Sony, şimdiye kadar 2,1 milyon adet PS4 sattığını söylemekle birlikte, bu haftanın başında Kasım ayında PS4’in ABD’de en çok satan oyun konsolu olduğunu da iddia etmiş ancka istatistikleri açıklamamıştı.

Aralık ayı sonlanmadan bazı Asya ölgelerinde de satışına başlanılacağı bildirilen Sony PS4, kendi anavatanı Japonya’da ise 22 Şubat’ta piyasaya sürülecek. Microsoft’tan bahsedecek olursak, Xbox One şu anda 13 piyasada satışta ancak şirket henüz piyasasını genişletmeye dair bir yol izlemedi.