Anasayfa Haber Mini Oyun Sistem Rehberi

Mini Oyun Sistem Rehberi

Performans Testleri

1 (3)

İlk testimiz; RAID0’ın nimetleri ile ilgili. Tek sürücüye oranla daha yüksek okuma/yazma performansı elde ettiğimiz RAID0, SSD’lerin geçen döneme oranla daha uygun fiyatlarda satılması nedeniyle pek çok kullanıcı tarafından tercih edilebilir duruma geldi. RAID0, görünüşe göre tek sürücüye oranla iki kat daha fazla okuma/yazma hızına sahip. Ancak bu değerlerin gerçek hayat kullanımlarında performansa ne kadar etki edeceği, bir başka rehberin konusu olacak.

Mini Oyun Sistemi (26) Mini Oyun Sistemi (27)

SFF sistem kurmayı düşünenlerin en büyük korkusu olan “olası yüksek sıcaklık değerleri”, aslında aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere üzerinde düşünülecek yada kaygı duyulacak seviyede değil. Intel i7-4770K işlemci, 26 santigrad derecelik bir ortam sıcaklığında yüksüz durumda iken 34, tam yüke girdiğinde ise maksimum 64 santigrad dereceyi görüyor. Bunun anlamı; işlemci üzerindeki soğutucu, kasa fanları ve montaj bölümünde hazırladığımız hava tüneli sayesinde, işlemci yüke girdiğinde bile makul ve mantıklı sıcaklıklarda çalışıyor:

Mini Oyun Sistemi (28)

Ekran kartı, işlemciden daha avantajlı çünkü; Elite 120 Advanced’in sol yan panelinde bulunan geniş ızgaralar sayesinde ekran kartı havayı direkt olarak kasa dışından alıyor:

Mini Oyun Sistemi (29)

En çok merak edilen konulardan biri de; ekran kartının, Mini-ITX anakartta nasıl performans göstereceği. Aşağıdaki grafikte, ekran kartı test sisteminde kullandığımız MSI Big Bang-XPOWERII X79 anakart ve i7-3930K işlemcili sistemle, Mini-ITX formunaki Z87I Gaming Ac ve i7-4770K’lı bir sistem arasında “grafik” performansı bazında herhangi bir farklılık olmadığını görüyoruz:

Mini Oyun Sistemi (30)