Anasayfa Makale iTunes ve App Store’da 2013’ün En İyileri

iTunes ve App Store’da 2013’ün En İyileri

App Store'un ve iTunes'un en iyileri seçildi.
App Store'un ve iTunes'un en iyileri seçildi.
App Store'un ve iTunes'un en iyileri seçildi.
App Store’un ve iTunes’un en iyileri seçildi.

iOS platformunun bu yılki en iyi uygulamaları, parçaları, filmleri, kitapları ortaya çıktı.

2013’ü sonlandırırken, yılın en iyileri en kötüleri listeler halinde karşımıza çıkıyor. iOS platformunu oluşturan iTunes ve App Store’daki en iyi uygulamalar, albümler, filmler, kitaplar seçildi. Şaşırtmayacak biçimde yılın en çok indirilen uygulamalardan biri Candy Crush oldu. Facebook’taki popülerliğiyle birlikte bir fenomen haline gelen oyun, YouTube’un mobil uygulamasından daha fazla indirildi.

Şimdi isterseniz, 2013 yılında iTunes ve App Store’da ön plana çıkanlara yakından bakalım:

iPhone ve iPad

BADLAND
BADLAND

iPhone için yılın uygulaması Ridiculous Fishing: A Tale of Redemption oldu. Hem eğlenceli oynanabilirliğiyle hem de hikaye anlatıcılığıyla, birçok mobil oyuncunun ilgisini çekmeyi başarmış bir oyundu. Uygulama klasmanına baktığımızda ise kolayca dil öğreten Duolingo ile karşılaşıyoruz. Ücretsiz olarak yayınlanan Duolingo ile kolaylıkla yeni diller öğrenilebiliyor.

iPad tarafına baktığımızda ise yılın en iyi oyunu BADLAND oldu. 7 Milyon’dan fazla kişinin oynadığı BADLAND, 2013’ün en iyi tasarım ödülüne de layık görüldü. En iyi iPad uygulaması ise olarak Disney Animated seçildi. Disney’in kuruluşundan bu yana firmanın gelişimini adım adım gösteren uygulama, küçük-büyük herkesin ilgisini çekmeyi başardı.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Candy Crush hem iPhone hem de iPad platformunda en fazla indirilen uygulama oldu. Ücretli uygulamalar arasında da Minecraft‘ın liste başına oturduunu görüyoruz. Listenin diğer isimleri işe şöyle: Temple Run 2, Netflix, Apple’s iBooks, Facebook, Google Maps, YouTube, Pandora.

Müzik, Film ve Televizyon

Breaking Bad
Breaking Bad

Apple, iOS platform aracılığıyla sadece uygulama sunmuyor. iOS kullanıcılarının en çok sevdiği içerikleri multimedya oluşturuyor. Görüldüğü kadarıyla Gravity ve Despicable Me 2, en beğenilen filmler olarak başta bulunuyor. En fazla indirilen büyük gişe hasılatı yapmış filmler arasında Skyfall, Wreck-it Ralph, Argo, Star Trek: Into Darkness bulunuyor.

TV dizilerine baktığımızda ise Breaking Badin muhteşem finalinin, liste başını çektiğini görüyoruz. Öte yandan 2013’ün en iyi dizileri arasında Scandal, Orphan Black ve Duck Dynasty bulunuyor. Breaking Bad’in FeLiNa isimli sezon finali en fazla indirilen bölüm. Onu Downtown Abbey, The Walking Dead, Game of Thrones ve Mad Men takip ediyor.

2013 müzik alanında da bu yıl oldukça iyi iş yaptı. Macklemore’ın The Heist albümü, yılın albümü seçildi. The 20/20 Experience albümü ile Justin Timberlake en iyi sanatçı ünvanını aldı. En fazla dinlenen parçalar arasında Thrift Shop, Blurred Lines ve Radioactive bulunuyor.

Kitaplar ve Diğer Yayınlar

Happy Tree Friends
Happy Tree Friends

George Saunders’ın Tenth of December eseri, yılın kitabı seçildi. Kurgudışı kategorisinde ise Bill Bryson’un One Summer adlı kitabı bulunuyor. Breaking Bad kitap kategorisinde, Made for iBooks sayesinde bir kez daha kendisini gösteriyor.

Diğer yayınlar arasında en iyi komedi yayını alanında The Adam and Dr. Drew Show ön plana çıkıyor. En iyi sosyal bilim yayını ise AsapScience‘a gidiyor. En fazla indirilen bölümler arasında Happy Tree Friends bulunuyor.