Anasayfa Haber Nokia Lumia 929’un İsmi ve Çıkış Tarihi Değiştirildi

Nokia Lumia 929’un İsmi ve Çıkış Tarihi Değiştirildi

Nokia Lumia 929

Nokia Lumia 929, Lumia Icon ismiyle piyasaya sürülebilir. Çıkış tarihi ise halen kesin değil.

Nokia Lumia 929 hakkındaki söylentiler, birkaç ay önce başladı. Ancak şimdiye kadar cihaz resmi olarak duyurulmadı. Lumia 929 hakkında daha önce de bahsettiğimiz Kasım ve Aralık çıkış tarihleri de görünüşe göre doğru çıkmadılar.

Şimdilerde çıkan yeni bir söylentiye göre, WPCentral, isimsiz kaynaklarından aldığı bilgiyle Lumia 929’un piyasaya sürülmeden önce isim değiştirerek Lumia Icon ismiyle satışa sunulacağını iddia etti. Ayrıca Twitter’daki teknoloji söylentileri konusunda bir numara olan @evleaks de attığı tweet ile bu iddiayı destekledi. Yapılan Twitter gönderisinde yazılan ise şu: “Nokia Lumia 929 olarak anılan telefon, piyasaya Lumia Icon olarak sürülürse hiç şaşırmam.” Bu konudaki söylentinin bu iki kaynaktan geliyor olması, söylentinin doğru çıkacağına kesinlik veremese de söylentiyi daha güçlü ve güvenilir kılıyor.

WPCentral’ın bir diğer iddası ise Lumia Icon’ın çıkış tarihi hakkında. Site, cihazın 16 Ocak 2014’te piyasaya sürüleceğini öngörüyor. Bu tarih Verizon’un cihazı piyasaya süreceği tarih olabilir. Öte yandan Microsoft Store’da telefonun daha da erken satışa sunulabileceği söyleniyor. Söz konusu tarihten önce Las Vegas’ta CES 2014 fuarı gerçekleşecek. Cihazın da resmi olarak o fuarda duyurulması bekleniyor.

Telefonun özelliklerinden de kısaca bahsedecek olursak, Lumia Icon, Qualcomm Spandragon 800 işlemcisinden güç alacak ve kullanıcılara 5 inç büyüklüğündeki ekranla geniş bir telefon deneyimi sunacak. 2 GB RAM ve 32 GB’lık dahili hafızasıyla yer ve hız sorunu yaşatmayacağını gösteren telefon, ayrıca 20 megapiksellik PureView kamera barındırıyor. Şüphesiz ki kamera, telefonun en ilgi çekici yanı denilebilir.