Anasayfa Makale Hayat McLaren P1 Pistte!

McLaren P1 Pistte!

mclaren-p1

McLaren’in yeni süper otomobili P1, Nürburgring pistinde kendini gösterdi.

Almanya’da bulunan Nürburgring pisti, 1930’larda Hitler’in Almanya ekonomisini ayağa kaldırmak için yaptığı girişimlerin sonucu olarak inşa edilmişti. Dünyadaki en uzun ve tehlikeli pistlerden biri olarak kabul edilen Nürburgring, İkinci Dünya Savaşı sonrasında önce kısaltılmış, sonra da yarış takvimlerinden çıkarılmıştı. Ancak hala halka açık olan bu pist, hem bölge için ciddi bir turizm kaynağı, hem de kendini ispat etmek isteyen firma ve sürücüler için bir sınav alanı olarak yaşamaya devam ediyor.

Nürburgring pistinin bugün halen kullanımda olan kısmı Nordschleife olarak biliniyor. Bu kısım yaklaşık 21 kilometre uzunluğunda ve içinde 154 viraj barındırıyor. Çevresi ormanlarla çevrili olan Nordschleife ayrıca “Yeşil Cehennem” olarak da biliniyor, yani o kadar zorlu ve tehlikeli bir pist. Bu pisti 10 dakikanın altında dönmek iyi bir performans olarak kabul ediliyor. Ancak yedi dakikanın altına inebilmek için gerçekten güçlü bir araca ve pilota ihtiyaç var.

McLaren’in yeni egzotik spor otomobili olan P1 geçtiğimiz günlerde bunu başardı. Mühendisler 7 dakikanın ne kadar altına indiklerini açıklamadılar, ancak en yakın rakibi olan Porsche 918 Spyder’ın bu pisti 6:57 ile döndüğü biliniyor. McLaren P1 bundan daha hızlı ve aracın tasarımına bakınca bu pek şaşırtıcı gelmeyecektir. P1’in kaputunun altında çift turbolu 3.8 litrelik bir V8 motor var ve 903 beygir güç üretiyor. Buna ek olarak bir de elektrik motoru mevcut, bu da özellikle şehir içi düşük sürat sürüşlerde sıfır emisyon için konulmuş, ancak benzinli V8’e takviye olarak da devreye girebiliyor.

Şüphesiz P1 çoğumuz için ancak uzaktan sevilebilecek, asla kavuşulamayacak bir araç, çünkü sadece 375 tane üretilecek ve hepsi daha şimdiden satıldığı için paranız olsa bile alma şansınız pek yok. Ama en azından aşağıdaki videosunu seyrederek sürüş hakkında bir fikir edinebiliriz.

http://youtu.be/E9IWiTpWeiM

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version