Anasayfa Haber Samsung Galaxy S4’te Güvenlik Açığı Tespit Edildi!

Samsung Galaxy S4’te Güvenlik Açığı Tespit Edildi!

Samsung Galaxy S4

İsrailli bir güvenlik firması Samsung’un Knox yazılımında güvenlik açığı tespit etti.

Yeni yılda Samsung Galaxy S4 satın almak isteyenler için kötü bir haberimiz var. İsrailli bir güvenlik firması, telefonunun güvenlik yazılımında bir açık olduğunu tespit etti. Bu açıklık saldırganlar için açık kapı bırakıyor.

Samsung tarafından henüz resmi açıklama yapılmadı. Ancak ABD’de birçok medya kuruluşunda bu haberin yankısı sürüyor. Keşfedilen problemin oldukça ciddi olduğu belirtiliyor.

Problem, Güney Kore’li firmanın geliştirdiği Knox güvenlik platformunda tespit edildi. Başta Pentagon olmak üzere ABD’deki birçok bakanlık, Knox yazılımına sahip olan telefonların, kurumlar içerisinde kullanılmasına izin vermişti.

Eğer sorun belirtildiği gibi ciddiyse, Samsung açısından önemli bir presti kaybı yaşanabilir. Knox, yüksek seviyede güvenlik sağlayan bir şifreleme sistemi. Mobil cihaz içerisindeki kişisel bilgiler ile iş bilgilerini ayrı tutuyor. Ayrıca kurum içerisindeki hassas bilgilerin çalınmasını da önlüyor.

Aslında geçtiğimiz ay Ben-Gurion Üniversitesi, Siber Güvenlik Laboratuvarı’ndaki uzmanlar uyarıda bulunmuştu. Knox’un piyasadaki en üst düzey güvenlik sistemi olmasına karşın, zararlı yazılımların saldırısı altında etkisiz kalabileceği belirtilmişti.

Bakalım Samsung bu konu hakkında bir açıklama yapacak mı? Daha da önemlisi Knox için bir güncelleme sunması gerekiyor. Çünkü hali hazırda Savunma Bakanlığı’na bağlı birçok kurum içerisinde Galaxy S4, güvenilir telefon olarak kullanılıyor. Bu da güvenlik tehdidi demektir.