Anasayfa Haber Çin, WoW Hırsızlarını Hapse Gönderdi!

Çin, WoW Hırsızlarını Hapse Gönderdi!

World of Warcraft

Organize bir şekilde WoW hesapları çalan kişiler, Çin mahkemesi tarafından ağır bir şekilde cezalandırıldı!

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan World of Warcraft, haliyle en çok hırsızlık vakasıyla karşılaşan platformu. Her ne kadar anti-virüsler, koruma programları ve çeşitli yazılımlarla korumaya çalışsanız da, profesyonel eller işin içine girdiğinde herkesin hesabı tehlikede gözüküyor.

Çin’de 10 kişilik organize bir grup, toplamda 11.500 World of Warcraft hesabını çaldı. Grubun liderinin Chen isimli bir hacker olduğu açıklandı. Açıklamalara göre Chen, üyelik başından 3 Dolar’lık kazanç sağladı. Bu kazanç zamanla o kadar büyüdü ki, kendisine bir grup kurdu. Böylece daha etkili bir şekilde hırsızlıklarına devam ettiler.

Çin polisi, araştırma dahilinde suçluları buldu ve kıskıvrak yakaladı. Chen ve grubu suçlu bulundu. Sanal hırsızlık grubunun lideri 8.000 Dolar para cezasına ve 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Grubun geri kalanları ise adam başı 1.000 Dolar cezaya ve 2 yıl hapsi mahkum edildi.

Baskın sonrasında 10.800 Dolar’lık bilgisayar ve World of Warcraft ekipmanına yetkililer tarafından el konuldu. Mağdurların hesaplarının geri verilip verilmeyeceği bilinmiyor.

Çin, dünyanın en büyük online oyun marketi. Halkın yarısından fazlası online oyunlarla ilgileniyor. Hal böyle olunca hükümetin sanal suçlara karşı yaptırımları da ağır oluyor.