Anasayfa Haber Sony Xperia Z1s Duyuruldu

Sony Xperia Z1s Duyuruldu

Sony Xperia Z1s

CES 2014’te Sony’nin yeni telefonu Xperia Z1s tanıtıldı. İşte telefonun detayları…

Sony’nin CES 2014 fuarındaki basın etkinliğinde, yeni telefonu Xperia Z1s tanıtıldı. Google’ın mobil platformlar için geliştirdiği Android işletim sistemini kullanan telefon, kardeşleri gibi suya dayanıklı olarak imal edilmiş.

Yaklaşık 1.2 metre derinliğe kadar suyun altında kalan ve 30 dakika dayanıklılık gösterebilen telefon sayesinde, günlük kazalar Xperia Z1s kullanıcısına işlemiyor. Telefonunuzun üzerine su, kahve ve benzeri maddelerin dökülmesi ya da telefonunuzu suya düşürmeniz hiç problem değil. 30 dakika boyunca su altında kalabilen bir telefon için bu tür kazalar işten bile değil.

Sony Xperia Z1s’in teknik özelliklerinden bahsedecek olursak, 5 inç ekran genişliğinin ve 1080p çözünürlük kapasitesinin olduğunu söylemekle başlayabiliriz. Gücünü dört çekirdekli 2.2 GHz hızında bir işlemciden alan telefon, 2 GB RAM, 20.7 Megapiksel kamera gibi özellikler barındırıyor ve 3.000 mAh pil kapasitesine sahip, ki bu da günümüz akıllı telefonları için çok iyi bir değer. NFC teknolojisine de sahip olan telefonun 32 GB’lık dahili hafızası bulunuyor. Telefonun hafıza kapasitesi microSD kart ile büyütülebiliyor.

Sony Xperia Z1s, Birleşik Devletler’in piyasasında 13 Ocak’tan itibaren T-Mobile tarafından satışa sunulacak. Fiyatı ise 528 Dolar olarak belirlenmiş.