Anasayfa Haber HP’nin Mobil Pazardaki Planları Yavaşça Belli Oluyor

HP’nin Mobil Pazardaki Planları Yavaşça Belli Oluyor

HP Logo

HP yıl içerisindeki mobil planlarına ilişkin ilk duyurusunu yaptı.

2013’ün sonuna doğru Hewlett-Packard’ın yeniden mobil arenaya çıkacağına dair söylentileri sizlerle paylaşmıştık. O detayları HP Telefon Pazarını Bir Kez Daha Deneyecek başlıklı haberimizde bulabilirsiniz. Yeni yıla girilmesiyle beraber HP’nin planları da su yüzüne çıkmaya başladı.

İlk açıklamalara göre HP’nin Hindistan pazarını hedef alacağı söyleniyor. Hindistan’daki mobil pazarın büyüklüğü gittikçe artıyor. 1.2 Milyar nüfusa sahip ülkedeki mobil pazar açıklığı da diğer firmaların ağzını sulandırıyor. HP’nin açıklamasına göre firma bu pazara 2 yeni tablet-telefon sunacak.

Slate 6 VoiceTab ve Slate 7 VoiceTab adı verilen tablet-telefonların Android 4.2 işletim sistemi ile çalışacağı söylendi. Her iki cihaz da teknik özellik bakımından birbirlerine benziyorlar. Çift 3G SIM desteği, 3G ve Wi-Fi bağlantı noktasının yanı sıra 16 GB ve 32 GB’lık hafıza alanlarına sahip olacaklar. Elbette microSD desteği de sağlanacak.

İki cihazda da arkada 2 Megapiksel, ön tarafta 5 Megapiksel otomatik focus ve LED flash özelliğine sahip kamera olacak. Cihazları birbirinden ayıran özellikler ise tasarımlarında ve ekran boyutlarında.

HP tam olarak ekran çözünürlükleri ve kasanın içerisinde bulunan işlemci hakkında açıklamada bulunmadı. Ancak yüksek ihtimalle Intel’in işlemcilerinden biri kullanılacaktır. Çıkış tarihi ve fiyatlandırma konusunda da bilgi verilmedi.

Şimdilik elimizdeki bilgilere baktığımızda HP’nin Asya pazarına el atmak istediğini anlayabiliyoruz. İlk adımın Hindistan olacağı zaten açıklandı. İkinci adım ise büyük ihtimalle Çin olacaktır. Çünkü Çin pazarında tablet-telefon cihazlar kapış kapış satılıyor. Ancak Çin pazarında Lenovo, ZTE, Huawei ve Xiaomi gibi ağır toplar var. Eğer HP bu pazarda farklılık gösterirse, kazancını da yükseltecektir.